2024. június 1. - Tünde

Elégedettek lehetünk a két éremmel

Az előzmények tükrében mindhárom szakág vezetője elégedetten értékelte a vilniusi birkózó Európa-bajnokságon szerepelt magyar csapat teljesítményét. A válogatott két éremmel és három ötödik hellyel zárta a tornát.
2009. április 6. hétfő 15:44 - HírExtra
A sérülések és betegségek miatt tartalékos alakulatból - szokatlan módon - a női versenyzők emelkedtek ki, mindhárom versenyző éremért léphetett szőnyegre Litvániában, Szabó Emese második, Barka Emese és Godó Kitti pedig ötödik lett.
"Nagyon elégedett vagyok a lányok produkciójával, kiválóan szerepeltek az Eb-n - nyilatkozta az MTI-nek Vatai László kapitány, aki nem utazott el Vilniusba a csapattal. - Szabó Emese kiemelkedően birkózott, nagyon nehéz helyzeteket oldott meg, s a döntőben is egyenrangú ellenfele volt az orosznak, sőt, kis szerencsével most Eb-elsőként ünnepelhetnénk. Barka Emese és Godó Kitti teljesítményére sem lehet panasz, mert amennyire tudom, nagyon kevésen múlt a dobogó. Annak különösen örülök, hogy valamennyien nagy tűzzel, lelkesen birkóztak, ez ugyanis korábban nem mindenkire volt jellemző."

Struhács György, a kötöttfogásúak vezetője sem volt elkeseredve. Hétfős csapatából a veterán Deák Bárdos Mihály bronzérmes lett, a többiek ugyanakkor nem kerültek dobogó közelbe.

"Az olimpia után hosszabb pihenőt tartottunk, így a szokásosnál rövidebb volt a felkészülés az Eb-re, márpedig most is bebizonyosodott, hogy világversenyen jó eredményt csak tökéletes, vagy ahhoz közeli állapotban lehet elérni - kezdte az előzményekkel a kapitány. - Misi bronzérme nagyon dicséretes, neki az új szabályrendszer sokkal jobban fekszik, mint a korábbi. A negyeddöntőben ráadásul peches volt a svéd ellen, aki nem tudott rajta pontot csinálni, mégis tussal kapott ki, mert a második menetben egy kivédekezett pörgetési kísérlet után megpróbált támadni, s egy szerencsétlen mozdulatot követően a hátára esett. Fodor Zoltán és Bácsi Péter is messzebb juthatott volna. Zoli az orosz Misin elleni délelőtti meccsén nagyon elfáradt, a vigaszágon pedig az osztrák elleni hárommenetes győzelme után 15 perccel ismét szőnyegre kellett lépnie, s ezt nem bírta erővel. Ez a verseny most így sikerült, ám az év fő eseménye a szeptemberi világbajnokság lesz, amelyre sokkal jobb állapotban utazunk majd el."

A szabadfogásúaknál volt talán a legtöbb probléma az Eb előtt, hiszen a négy utazó közül senki sem tudta rendesen végigcsinálni a felkészülést, ennek ellenére Wöller Gergő éremért birkózhatott, és Hatos Gábor is közel járt ehhez.

"Ilyen előzmények után nem teljesítettek rosszul a fiúk. Egy picit persze bánt, hogy a 2004-es Eb óta most először nem hoztunk érmet - mondta Gulyás István, a szakág vezetője. - Wöller Gergő produkciója azért is bizakodással tölt el, mert most váltott súlycsoportot. Nem beszélve arról, hogy tőle a bírók elvettek egy meccset.

Összességében úgy tűnik, van keresnivalója a 66 kg-ban. Hatos Gábor peches volt, mert nagyon jól birkózott, legyőzte a 2007-es junior világbajnokot, később pedig fáradtan is nagy csatára késztette grúz riválisát, aki sajnos pont ezért nem tudott döntőbe jutni."
A magyar birkózók számára a következő erőpróbák majd május végén az országos bajnokságok lesznek, majd szeptemberben a világbajnokság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását