2024. június 1. - Tünde

Az MSZP küldöttek politikai zombik?

Az MSzP kevesebb, mint 24 óra múlva kongresszust tart, ami egy héttel ezelőtt az unalom összejövetelét jövendölte, habár a tisztújítás van napirenden a kormánypártnál. Mára minden megváltozott: visszalépések hada, majd ezek visszavonása.
2009. március 20. péntek 16:34 - HírExtra
Azonban akinek minden forgatókönyvben, cikkben megjelenik a neve – habár ő nem jelölt semmilyen posztra –, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, a budapesti szocialisták erős embere. Őt kérdeztük, mi várható a kongresszuson?

Az a hír járja, hogy erős szervezkedés kezdődött az esetleges pártelnök lecserélésére.

Ez badarság. Nézze, az MSZP alapszabálya szerint a helyi szervezetek küldötteket küldenek a kongresszusra, akik az ő véleményüket képviselik: a nevükben is benne van, küldöttek. Én a XII. kerületi szocialisták küldötte vagyok és azt képviselem, amivel ők küldtek, magyarán pártelnöknek Gyurcsány Ferencet javasoljuk. Mivel más jelöltről nem tudok, ezt a pletykát csak a politikai ellenfeleink zavarkeltésének tudom be.

Ennek ellenére az ön neve rendre szerepel minden elemzésben, mint „király-csináló”.

Még egyszer megismétlem: a XII. kerületi szocialisták megbízásából és a tőlük kapott iránymutatás alapján veszek részt a kongresszuson. Azonban, ha már az elemzésekről kérdez: számomra elfogadhatatlan, hogy egyesek a párt küldötteit mutyizós, alkukat kötő, nem elvek mentén döntő politikai zombiknak állítják be. Én felelős, megfontolt, tisztességes embereknek ismerem küldött-társaimat és az ilyen alaptalan vádakra csak egy válasz lehet.

Nevezetesen?

Levélben fordultam a párt illetékes testületéhez, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy – ahogy minden más kérdésben, úgy – a személyi kérdésekben is nyílt szavazás lehessen. Ez véget vetne minden előzetes találgatásnak és a döntés után is tiszta válaszokat teremtene. Ki kit és mit támogat. Képviseli-e a saját pártszervezetének véleményét, egyben vállalja döntésévnek felelősségét is.

Nem hiszem, hogy népszerű lesz a javaslata.

Én nem így látom. Világos, tiszta víz kell a pohárba. Így üzenne mindekkinek a pártunk: nem alkukra, titkokra épül, hanem nyílt döntésekkel készen áll az Uniós, majd Országgyűlési választásokra. A legendák ideje lejárt.

Majd meglátjuk.

Úgy legyen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását