2024. június 2. - Kármen, Anita

Hamisítások a programban

A Katapult Mentorprogram volt programigazgatója szerint Borovszky Tímea, az Oktatási és Kulturális Minisztérium állásából felfüggesztett esélyegyenlőségi főigazgatója saját állításainak alátámasztására hivatalos dokumentumot hamisított; ezt Nagy Attila ma
2009. március 16. hétfő 19:45 - HírExtra
"Borovszky Tímea (...) a saját állításainak az indokolásaként hamisított egy jegyzőkönyvet" - mondta sajtótájékoztatóján Nagy Attila.

Elmondta, az egyik kereskedelmi csatorna honlapján közzétett, március 13-án készült vágatlan interjúban Borovszky Tímea egy 2008. július 2-i megbeszélésről szóló jegyzőkönyvet ismertet, amelynek alapján "Btk.-ba ütköző" cselekményekkel, fiktív számlák elszámolásával vádolja őt meg.

Ebben olyan állítások vannak, amelyek "nem hangozhattak el" - tette hozzá.
Nagy Attila szerint azt, hogy a dokumentum hamisítvány, bizonyítja: július 2-án nem állíthatta - mint az az ismertetett dokumentumban szerepel -, hogy a lakása értékesítéséből befolyt összeget fordította a kollégái bérére, mert csak hat nappal később július 8-án vette le számlájáról az első, valóban fizetések fedezésére szolgáló összeget - mondta. Hozzáfűzte, átmenetileg maga finanszírozta a mentorprogramban dolgozókat.

Valóban volt aznap egy megbeszélés - fűzte hozzá - jelzett egy pénzügyi problémát, de az nem "Btk.-ba ütköző" pénzmozgásról szólt, hanem kölcsönadási szerződésekről alapítványok és más szervezetek között.

Nagy Attila szólt arról is, ellentmondást vél felfedezni a között, hogy mivel vádolja Borovszky Tímea, miközben maradéktalanul elfogadta a mentorprogramot működtető HÖOK a Hallgatókért Alapítvány által benyújtott szakmai és pénzügyi beszámolót.
Kérdésre válaszolva közölte, tervezi, hogy az ügyben feljelentést tesz.

Nagy Attila február végén nyílt levélben fordult Hiller István tárcavezetőhöz, mert szerinte Borovszky Tímea "pénzügyi visszaélésekbe keveredhetett".

Az oktatási minisztérium később feljelentést tett a hátrányos helyzetűeket felkaroló Katapult Mentorprogramnál történt szabálytalanságok miatt ismeretlen tettesek ellen. Az eljárás lezárultáig Borovszky Tímeát felfüggesztették hivatalából.

A mentorprogram február elejétől egy hónapig átmenetileg szünetelt, mivel nem sikerült aláírni a folytatásáról

szóló szerződést az Oktatási és Kulturális Minisztériummal.
Hétfőn a parlamentben is szó volt a Katapult Mentorprogram körüli szabálytalanságokról, amelyeket két fideszes képviselő, Pósán Lajos és Révész Máriusz interpellációjában a Zuschlag-ügyhöz hasonlított. Hiller István szakminiszter közölte, az ügy tisztázása túlmutat a közigazgatás határain, ezért március 12-én ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettek. Elmondta azt is, hogy a mentorprogram folytatódik, finanszírozása biztosított.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását