2024. június 2. - Kármen, Anita

Felmentették Molnár Csabát

Felmentette a hivatali visszaélés és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettének vádja alól Molnár Csaba alezredest és Bacsi János őrnagyot, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) egykori pénzmosás elleni osztályának munkatársait e
2009. március 12. csütörtök 13:29 - HírExtra
A bíróság szerint a vádban szerepelő hivatali visszaélés esetében célzatos magatartás és kötelességszegés nem állapítható meg.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be a felmentő ítélet ellen.
A vád szerint Molnár Csaba és egykori helyettese 2003 nyarán a Pannonplast Rt. részvényeinek felvásárlásával kapcsolatban az osztályukra érkezett bejelentés tárgyában visszaélést követtek el több személy - köztük Kulcsár Attila - érdekében azért, hogy az adott ügyben ne rendeljenek el nyomozást.

Az eljáró bíró az ítélet indokolásában elmondta, a vádlottak az ügyben összegyűjtött okiratokból vonták le azt a következtetést, hogy a hűtlen és hanyag kezelés alapos gyanúja a Pannonplast Rt. részvényeinek felvásárlásával kapcsolatban hiányzik.
A közokirat-hamisítás vádja alóli felmentést azzal indokolta a bíróság, hogy az ügyben szerepelő okirat egy nappal történő előre dátumozása nem veszélyes a társadalomra, így bűncselekmény sem történt.

Molnár Csaba ellen ebben az ügyben 2005 augusztusában emeltek vádat az ügyben, a rendőrtiszt 2005 őszén adta be leszerelési kérelmét.

Molnár Csaba 2003-ban az Országos Rendőr-főkapitányság pénzmosás elleni osztályának vezetője volt. Az ügyészség más ügyben is megvádolta a nyomozót: a vád szerint Molnár Csaba 2003-ban az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjeként pár ezer forintos ajándékokért cserébe jogtalan előnyhöz juttatott pénzváltókat, államtitkokat, pénzmosás gyanús esetekre vonatkozóbejelentések adatait szolgáltatta ki nekik.

A Kulcsár-ügy több gyanúsítottjának elfogásában közreműködő rendőrtisztet mindezek alapján vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel és államtitoksértéssel vádolták meg, két pénzváltót pedig hivatali vesztegetéssel. A Fővárosi Ítélőtábla 2007 áprilisában jogerősen felmentette a vád alól Molnár Csabát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gubaba
2009. március 12. 14:51
MIbe fájt az "eljárás" az adózó álompolágoknak?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását