2024. június 2. - Kármen, Anita

Öngól - Mohácsi Viktória elbukta a pert

Felmentette a rágalmazás vádja alól a Tolna megyei bíróság Bényi András faddi önkormányzati képviselőt abban a perben, amelyet Mohácsi Viktória SZDSZ-es európai parlamenti képviselő indított ellene - tájékoztatta az alperes ügyvédje az MTI-t. Az EP-képvis
2009. február 20. péntek 06:15 -
Kiss Albert ügyvéd elmondta: Mohácsi Viktória 2008. július 17-én tett magánvádas indítványt Bényi András ellen, aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt.

A per előzménye az volt, hogy 2008. június 25-én a Klubrádió Kontra című műsorában Bényi András azt mondta az EP-képviselőnek: "ne árulja a hazát az adófizetők pénzén". Ezzel Mohácsi Viktóriának az EP plenáris ülésén elhangzott felszólalására utalt, amelyben az európai képviselő a 2008 áprilisában Faddon történt Molotov-koktélos, romák elleni támadásról is beszélt.

Az ügyvéd közlése szerint a szekszárdi bíróság 2008. október 21-én megállapította, hogy az önkormányzati képviselő által tett kijelentések nem tekinthetőek megszégyenítőnek, kisebbítőnek, gyalázkodó jellegűnek, és Bényi András nem mondta azt, hogy Mohácsi Viktóriát büntetőjogi értelemben hazaárulónak tartja.

Kiss Albert hozzátette: a Tolna megyei bíróság 2009. január 8-án hagyta helyben a szekszárdi városi bíróság felmentő ítéletét. Az ügyvéd idézte a bíróság indoklását, amely szerint Bényi Andrásnak "a magánvádló európai uniós képviselői munkájával összefüggésben tett észrevétele nem lépi túl a véleménynyilvánítás, a kritika határát".
Rosta Márton, a Mohácsi Viktória képviseletét ellátó ügyvédi iroda helyettes ügyvédje az MTI megkeresésére csütörtökön elmondta: a Tolna Megyei Bíróság végzése ellen felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Legfelsőbb Bírósághoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását