2024. június 14. - Vazul

Elmaradt a csoda

Elmaradt a csoda: a világ élvonalához tartozó házigazda lett válogatott 7-3-ra nyert a magyar csapat ellen csütörtökön, a rigai jégkorong olimpiai selejtező nyitányán.
2009. február 5. csütörtök 21:00 - Hírextra
1. forduló:
Lettország-Magyarország 7-3 (1-1, 3-2, 3-0)
-------------------------------------------
gól: Sprukts (13.-emberelőny), Rekis (26.-ee,), Darzins (27., 58.), Karsums (31., 60.), Vasiljevs (49.), illetve Ladányi (8.), Vas M. (30.-ee.), Svasznek (38.-ee.)

A lettek a világranglista 11., a magyarok pedig a 20. helyén állnak, az esélyeket azonban ezen túl az is jelezte, hogy a stabilan a világ élvonalához tartozó hazaiakkal a II. világháború után tétmérkőzésen egyszer találkozott a magyar együttes, még 1996-ban, amikor szintén a lettek nyertek, ugyancsak Rigában 10-2-re.

Egy kivédekezett emberhátrány után Ladányi ugrott meg, és a több ezer néző legnagyobb megrökönyödésére vezetést szerzett a magyaroknak. Az újabb kiállítás alatt viszont egyenlítettek a hazaiak a tengerentúlon edződő Sprukts révén. Keményen hajtottak a lettek, Szuper öt alkalommal is bravúrral védett. A kapura lövés az első harmad után 19-1 volt.

A folytatásban 47 másodperc alatt kétszer is betaláltak a lettek, majd Vas Márton szépítését követően nem sokkal ismét visszaállt a kétgólos különbség. Ezzel együtt nem roppant össze a magyar alakulat, még akkor sem, amikor Szélig orrsérülést szenvedett a felpattanó korongtól. (A hátvéd a záró játékrészben vállalta a játékot.) Még a szünet előtt az egyre bátrabb magyarok emberelőnyt harcoltak ki, Svasznek pedig közelről bekotorta a pakkot.

A lettek egy látványos, hálóőrt elfektető Vasiljevs-találattal növelték előnyüket, majd kettős emberelőnyben a kapuvas mentett a remeklő Szuper helyett. A magyarok is játszhattak kettős létszámfölényben, ám nem sikerült betalálniuk. A végén még Darzins és Karsums használt ki egy-egy súlyos védelmi hibát.

Végül is a papírforma érvényesült: a sokkal esélyesebb lett gárda hazai környezetben, a vártnál nagyobb ellenállásba ütközve ugyan, de megszerezte a három pontot.
Pénteken a szintén vereséggel rajtoló olasz, vasárnap pedig a tavaly áprilisi szapporói kudarc után visszavágásban reménykedő ukrán együttes lesz az ellenfél.

A kvartett első helyezettje vehet részt a 2010-es vancouveri olimpián.
Korábban:

Ukrajna-Olaszország 3-2 (1-0, 0-0, 2-2)
A további program:
péntek:
Olaszország-Magyarország 14 ó
Ukrajna-Lettország 18 ó
szombat: szünnap
vasárnap:
Magyarország-Ukrajna 12 ó
Lettország-Olaszország 16 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását