2024. június 13. - Antal, Anett

Magyar orvoscsoport Gázai övezetben?

Készenlétbe helyezte egészségügyi csoportját a Baptista Szeretetszolgálat a Gázai övezetben történtek miatt - közölte a szolgálat hétfőn az MTI-vel.
2008. december 29. hétfő 12:15 - Hírextra
Mint írták, miközben folynak az egyeztetések az egyiptomi és palesztin nagykövetséggel egy esetleges orvosi segítségnyújtásról a Gázai övezetben, a Baptista Szeretetszolgálat már készenlétbe helyezte egészségügyi csoportját. Az öt fős csapat három orvosból és két mentőápolóból áll.

A szolgálat mentőcsapata saját orvosi felszerelésein kívül nagy értékű gyógyszereket vinne magával a háborús térségbe. A nemzetközi szabályoknak megfelelően a csapat akkor fog elindulni, ha az érintett felek hivatalosan is megerősítik a felkérést, és biztosítottak lesznek a biztonságos munkavégzés feltételei - írták.

A szombat óta tartó légitámadásoknak már több mint 300 halálos áldozata van. A magyar Külügyminisztérium hétfőn azt közölte az MTI-vel: nyomatékosan tanácsolják a magyaroknak, hogy ne közelítsék meg a Gázai övezetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását