2024. június 2. - Kármen, Anita

Eladta gyermekét, hogy fizesse a hiteleit

Húszezer dollárnak megfelelő összegért (3,9 millió forint) bocsátotta áruba újszülött gyermekét a dél-ukrajnai Herszonban egy nő, aki a leleplezését követően azt állította, hogy bankhiteleinek törlesztésére kellett a pénz.
2008. december 12. péntek 06:10 - Hírextra
Arról, hogy egy fiatal nő vevőt keres újszülött gyermekére, a herszoni rendőrség emberkereskedelem elleni ügyosztálya még az anya terhessége idején értesült. Két nyomozó - egy férfi és egy nő - férj-feleségnek adva ki magát, azonnal felvette vele a kapcsolatot. A hitelesség kedvéért még "színlelt" házassági anyakönyvi kivonatot is készítettek - írta csütörtökön az ukrán fővárosban megjelenő Kijevszkije Vedomosztyi című lap online kiadása.

A cikk szerint az anya, miután rendben lévőnek találta a papírokat, megállapodott a "vevőkkel" gyermeke vételárában. A nő telefonon értesítette az ügyfeleket, amikor szülni indult a kórházba. Ekkor azonban az akciót akadályozó komoly probléma adódott, mert a gazdasági válság miatt a rendőrségi ügyosztály nem tudta előteremteni a kialkudott összeget, ezért megkérte a kórház vezetését, hogy legalább három napig ne engedjék ki a kismamát a szülőotthonból.

Amikor a pénz összegyűlt, a két nyomozó felkereste az anyát, aki elismervényt írt a pénz átvételéről, egyértelművé téve, hogy miért kapta az összeget. Ezt követően azonnal őrizetbe vették, majd a bírósági végzés nyomán letartóztatták.

Kihallgatása során a férjétől és három kiskorú gyermekétől külön élő nő tettét azzal indokolta, hogy sürgősen pénzre volt szüksége, mert több banknál vett fel hiteleket, és nem volt miből törlesztenie azokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását