2024. június 3. - Klotild

Előrehozott választások, ma

Időközi polgármester-választást tartanak ma a Komárom megyei Szárligeten, a Pest megyei Tápiógyörgyén és a Hajdú-Bihar megyei Tégláson.
2008. december 7. vasárnap 09:10 - Hírextra
Szárligeten hat független és egy MSZP-s jelölt közül választhat polgármestert a település 1850 választópolgára. A korábbi polgármester, Andráska Gyula 11 évig irányította a falut, majd szeptember elején lemondott és nyugdíjba ment. Távozásának okát az MTI-nek az elégtelen önkormányzati finanszírozásban és egészségi okokban jelölte meg.

Tápiógyörgyén a polgármester szeptember 15-én mondott le posztjáról - mondta a falu jegyzője. Bakó Krisztián közölte, hogy a hivatalában második ciklusát töltő független polgármester, Varró István azért mondott le posztjáról, mert egy intézmény vezetése körüli vitában a határozati javaslatát a testület többi tagja nem fogadta el. Most négyen szállnak versenybe a polgármesteri székért, köztük a lemondott faluvezető; valamennyien független jelöltként mérettetik meg magukat. A 3.814 lakosú községben 2.833-an jogosultak szavazni.

Tégláson a választást azért írták ki, mert szeptember 9-én elhunyt Csobán József, a város korábbi polgármestere. A mai voksoláson Czibere Béla független jelöltre és Szegedi Attilára, a Fidesz jelöltjére szavazhat az 5.100 választásra jogosult helyi polgár - közölte az MTI-vel Vatai Imréné címzetes főjegyző, a helyi választási iroda vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását