2024. június 10. - Margit, Gréta

Djokovic a bajnok

A szerb Novak Djokovic nyerte a férfi teniszezők sanghaji évzáró viadalát, a Mesterek Kupáját, miután a fináléban magabiztosan legyőzte az orosz Nyikolaj Davigyenkót.
2008. november 16. vasárnap 15:38 - Hírextra
A szerb játékos május óta első tornagyőzelmét aratta és sikerével 10 pontra megközelítette a világranglistán a második svájci Roger Federert.

A döntő első játszmája nyomasztóan egyoldalú volt, miután az idei ausztrál nyílt bajnokságon győztes Djokovic szinte hiba nélkül játszott, rengeteg nyerőt ütött, riválisa pedig nem tudott ezzel mit kezdeni. A szett így kevesebb mint 30 perc alatt, 6:1-es eredménnyel zárult.

A másodikban némileg magához tért ugyan Davigyenko, ennek ellenére a szerb teniszező elvette egyik adogatását és 5:3-nál két mérkőzéslabdához is jutott. Az elődöntőben Andy Murrayt búcsúztató orosz ekkor megemberelte magát és hárította a meccslabdákat, sőt, a következő játékban visszavette a bréket, s 5:5-re egyenlített. Sokáig azonban nem örülhetett a feltámadásnak Davigyenko, mert rögtön elbukta saját adogatójátékát, majd Djokovic hozta a sajátját, s ezzel a mérkőzést.
A torna összdíjazása 4,55 millió dollár, melyből Djokovic 1,24 milliót vihet haza.
A Meseterek Tornáját a jövő évtől Londonban rendezik majd.

Eredmény, döntő:
----------------
egyes:
Djokovic (szerb, 2.)-Davigyenko (orosz, 4.) 6:1, 7:5
páros:
Nestor, Zimonjic (kanadai, szerb, 2.)-B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 1.) 7:6 (7-3), 6:2
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását