2024. június 3. - Klotild

Hamarosan megkezdik a bomba kiemelését

Hamarosan megkezdik a tűzszerészek a Margit híd budai hídfőjénél a Dunában talált mintegy 250 kilogrammos, második világháborús robbanóeszköz kiemelését - közölte Nagy Katalin, a tűzszerészet sajtóreferense kedden az MTI-vel.
2008. október 21. kedd 10:49 - Hírextra
Nagy Katalin elmondta: a búvárok ezekben a pillanatokban öltöznek be, és amint elkezdik a bomba kiemelését, a rendőrség segítségével lezárják a Margit hidat, kiürítik a II. kerületi Bem rakpart 54-55. szám alatti lakóházat, továbbá zár alá helyezik a Margit hídra vezető utakat, a Margitsziget Stadion felőli részét, illetve a Bem rakpart érintett szakaszát, valamint néhány környező utcát is.

Kácsorné Török Ildikó, a II. kerületi polgári védelmi igazgatóság munkatársa elmondta: a kiürített ház lakosainak a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban adnak helyet. Az iskola a kiürítés megkezdése előtt nem sokkal még néptelen volt, csak a diákok egy kis csoportja gyakorolta az 56-os megemlékezésre készülő ünnepi előadást. A polgári védelem egyik ott-tartózkodó munkatársa azt közölte, hogy akár orvosi ellátásban is tudnak részesíteni bárkit, valamint élelmiszert is biztosítanak szükség esetén, hozzátéve, hogy nem számítanak sok emberre.

Az MTI helyszíni tudósítójának tapasztalata szerint a Margit hídon és környékén közepes erősségű a forgalom.

Fotó: Oláh Csaba
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását