2024. június 14. - Vazul

Új tanuszodát adtak át

A kormány sportprogramjában támogatott 37 sportlétesítményből eddig 24 készült el, amelyből kilenc Somogy megyében valósult meg - hangzott el a marcali kistérségi fedett uszoda ünnepélyes átadásán pénteken.
2008. augusztus 22. péntek 15:24 - Hírextra
A marcali gyógyfürdő részeként, 400 millió forintos ráfordítással megépült új tanuszodát Kiss Péter kancelláriaminiszter adta át. Hangsúlyozta, hogy egy ilyen létesítmény az itt élők számára nem csak úszásoktatási és rekreációs-, hanem megélhetési lehetőséget is biztosít. Az ilyen beruházásokról szóló döntések azok, amelyek európai életminőséget hoznak a magyar kistelepülések számára - tette hozzá.

Sütő László, Marcali polgármestere emlékeztetett arra, hogy a kormányprogramra, amely még Gyurcsány Ferenc sportminisztersége idején indult, városa jelentkezett elsőként. Tab, Nagyatád és Lengyeltóti csatlakozásával, valamint az érintett önkormányzatok összefogásával mintaprojektté vált a somogyi, amelynek révén négy tanuszoda épült meg, összesen bruttó 1,5 milliárd forintért. Sütő László közölte, a 25 méter hosszú úszó-, valamint a 12 méter hosszú tanmedence elsősorban a kistérség iskoláinak úszásoktatását fogja szolgálni, de a fennmaradó időben nyitva áll majd a lakosság előtt is.

Suchman Tamás, a sportlétesítmény-fejlesztéseket koordináló miniszteri biztos az átadáson hangsúlyozta, nem politikai döntés, hanem a tanulóifjúság szükségletei alapján, a pártállástól függetlenül összefogó önkormányzatoknak köszönhetően épültek meg a sportlétesítmények, köztük a marcali is. Mint kifejtette, nem kis büszkeséggel tölti el, hogy a már elkészült 24 létesítményből 9 Somogyban található. Hozzátette, már most jelzi a kormánynak, amennyiben marad felhasználható keret a programban, Somogy megyében további 2-3 sportlétesítmény megvalósítására lenne igény.

Sal László, a somogyi tanuszoda-beruházásokat kivitelező Hídépítő Zrt. vezérigazgató-helyettese arról szólt, hogy a négy éve meghirdetett sportprogram értelmében az új létesítmények PPP konstrukcióban, vagyis a magántőke bevonásával készültek el, amelynek a költségeit a szolgáltatási díjakkal együtt fele-fele arányban állja majd az állam és az érintett önkormányzatok a következő 15 évben.

Sal László hangsúlyozta, mind a négy tanuszodánál a legmodernebb technológiát-, geotermikus energiát alkalmaztak, amely csökkenti majd az üzemeltetési költségeket.

Péntek délután avatja Kiss Péter Nagyatád, szintén 400 millió forintos beruházással elkészült tanuszodáját is. Ezzel lezárultnak tekinthető a somogyi tanuszoda program, amelynek révén a közelmúltban a tabi és a lengyeltóti kistérség is gazdagodott egy-egy tanuszodával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását