2024. június 16. - Jusztin

Verrasztó elvesztette a szétúszást

Verrasztó Evelyn szétúszásban maradt le a 200 m vegyes döntőjéről a pekingi olimpián. Verrasztó az idei Eb-n finalista volt 200 m vegyesen, s az olimpián is hasonlóban reménykedett, az előfutamban azonban csak a 11. időt úszta 2:12.52 perces országos csúc
2008. augusztus 12. kedd 07:19 - Hírextra
A 19 éves versenyző az elődöntőben erre még rátett egy lapáttal, 2:12.18 perccel ért célba, s ez összesítésben a nyolcadik legjobb eredmény volt. Csakhogy századra ugyanennyit ért el a japán Kitagava Aszami is. Így kettejük között szétúszásra került sor az utolsó finalista helyért.

"Ezt nem hiszem el! Csak velem történhet ilyen! Egy század kellett volna még! - fakadt ki Verrasztó, miután némi tanácstalanság után kiderült, hogy a délelőtti program zárásaként kettejüknek ismét vízbe kell szállni. Edzője, Fehérvári Balázs azonban nem hagyta keseregni, már vitte is tanítványát felkészíteni a "szétlövésre".

A Vizes Kocka 11 ezer délelőtti nézője távozott, így különleges hangulatban, néhány szurkoló és újságíró előtt kezdődött Verrasztó és japán ellenfele különpárbaja. A két évvel idősebb Kitagava tapasztaltabb versenyzőnek számított, a 2007-es vb-n ebben a számban elődöntős volt, a 4x100-as vegyesváltóval pedig hatodik lett.

Pillangón a japán, háton a magyar úszó volt gyorsabb, majd Kitagava mellen eldöntötte a viadalt, két testhosszal elhúzott, s gyorson sem csökkent a különbség. Verrasztó tehát a kilencedik helyen zárta a számot.

"Ez a verseny már a hát végére eldőlt, mert Evelyn nem tudott megfelelő előnyt szerezni - elemezte a párharcot édesapja, Verrasztó Zoltán, a világbajnok, olimpiai ezüstérmes úszó, aki elárulta, hogy lánya kissé összetört a szétúszás után. - Ő az a típus, aki a végén 1,5-2 méteres hátránynak is nekiugrik, de ez most 4 méter volt. Mivel pillangón és háton bárkivel felveszi a versenyt, a mellúszása azonban gyengébb, ezért egyfajta menekülő vegyest úszik, hogy minél nagyobb előnyt szerezzen a mellre. Azt pedig tapasztalatból tudom, hogy nagyon rossz, amikor utolérik az embert. Jobbat tud ennél, de a pozitívum, hogy versenyről versenyre megjavítja legjobbját, most is két országos csúcsot úszott."

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását