2024. június 1. - Tünde

Ferguson helye az istenek között van

Minden idők legjobb Manchester Unitedjének nevezik az idei labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő hajnalba nyúló moszkvai csatájának győztesét a csütörtöki brit lapok, amelyek szerint Sir Alex Ferguson szakvezetőt "végre megilleti megérdemelt helye az istenek kö
2008. május 22. csütörtök 13:49 - Hírextra
Az ezt deklaráló egész oldalas főcímmel a Daily Mirror számolt be a Luzsnyiki stadionban lezajlott drámáról, megállapítva: "Fergie" sebezhető pontja volt, hogy a Manchester United élén eltöltött 22 éve alatt eddig "csak" egy európai kupát nyert.

A lap szerint egyébként Fergusonnak ismét úgy sikerült elragadnia a trófeát, hogy a "csodálatos" Chelsea jobban teljesített, ugyanúgy, ahogy 1999-ben - az előző BL-győzelem esetében - a Bayern München is jobb volt a manchesterieknél.

Bárhogy csinálta is, Sir Alex helye most már biztosított a futballtörténelemben; az angol labdarúgás eddigi legnagyobb meccsén aratott "hihetetlen győzelme" után nincs helye a vitának arról, hogy mit ért el - áll a csütörtöki Mirror összefoglalójában.

A The Sun, a legnagyobb brit tömeglap is az angol futballtörténet legnagyobb klubmérkőzésének nevezi a moszkvai BL-döntőt, és szalagcímében a "Megváltó" rangjára emeli Edwin van der Sart, a veterán holland kapust, aki a döntő pillanatban védte Anelka tizenegyesét.

A lap szerint John Terry, aki megcsúszott és a kapufának rúgta a maga büntetőjét, "megtört emberként távozott" a Luzsnyikiból. Henk Ten Cate, a Chelsea másodedzője a The Sunnak felfedte, hogy azt a büntetőt nem is Terrynek kellett volna rúgnia, hanem Drogbának, akit azonban a hosszabbítás vége előtt hat perccel kiállítottak.

Avram Grant, a londoniak izraeli szakvezetője a lap szerint elismerte: nem tudja, hogy a következő évadban is ő lesz-e a kékek főnöke.

A mértékadó The Daily Telegraph, amely szerint Grant "még néhány óráig" a Chelsea menedzsere, Didier Drogbát kárhoztatja. A "ragyogó céllövőt" megérdemelten állították ki, miután kiosztott egy pofont Nemanja Vidicnek, és "ez az ostoba cselekedet" a Chelsea-t egyik törzs-büntetőrúgójától fosztotta meg.

Ha Drogba ezek után távozik a klubtól, mélyen lehajtott fejjel kell ezt megtennie - véli a legnagyobb brit konzervatív napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását