2024. június 10. - Margit, Gréta

Angyal még tanácstalan

Angyal Zoltán szövetségi kapitány egyelőre nem tudja, hogy milyen összetételű női kajaknégyesek indulhatnak majd 500 m-en, azaz az olimpiai távon a június 5-7-én sorra kerülő szegedi Világkupa-versenyen, amely a hazai egységeknek az első válogató lesz a p
2008. május 22. csütörtök 16:24 - Hírextra
"Ha szigorúan vesszük a válogatási elveket, márpedig a szerdai elnökségi ülésen éppen ilyen döntés született, akkor mindössze egyetlen kvartett, a két héttel ezelőtti szegedi versenyen második Janics Natasa, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Faldum Bereniké négyes állhatna rajthoz a Vk-n" - mondta az MTI-nek Angyal.

A tavalyi világbajnokságon Paksy Tímea, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina, Benedek Dalma összeállításban lett második a magyar hajó, ez az egység - változtatás nélkül - A csapatként automatikus indulója lett volna a Maty-éri viadalnak. Időközben azonban Kovács kikerült a kvartettből, amelynek így - Kozák Danutával kiegészülve - el kellett indulnia a két héttel ezelőtti válogatón, amelyet meg is nyert Janicsék előtt, utóbbiak B egységként szintén kvalifikálták magukat a Vk-ra.

Az elmúlt napok eseményei ugyanakkor mindkét négyest "felborították", Kovács, Kozák és Szabó Gabriella is elhagyta Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportját, ráadásul a három, Szegedre távozott versenyző éppen Janiccsal kívánja felépíteni új csapathajóját.

"Érdekes a történet, őszintén szólva egyelőre nem tudom, mi lesz a folytatás. Át kell gondolnom a helyzetet, egyeztetnem kell az edzőkkel - már akivel tudok -, és ezt követően majd születik egy döntés" - fogalmazott a szövetségi kapitány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását