2024. június 14. - Vazul

Az elnöki utódlásról nem volt szó

Nem volt szó a nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöki posztján várható változásról a testület szerdai ülésén, Sarródon - mondta az MTI érdeklődésére az ülést követően Molnár Csaba elnök, akit a kormányfő a hét elején a majdani Nemzeti Fejle
2008. április 30. szerda 17:51 - Hírextra
Molnár Csaba közölte: a regionális tanácsban betöltött jelenlegi funkciója az államtitkári poszttal összeférhetetlen. Tanácselnöki mandátuma akkor szűnik meg, amikor államtitkár lesz. Az új gazdasági csúcsminisztériumot törvénnyel lehet létrehozni, s a törvény vitája most kezdődött a parlamentben. Az ügy tárgyalása rendes eljárásban legalább két-három hetet vesz igénybe - tette hozzá a politikus.

A tanácsülés főbb döntéseiről az elnök elmondta: a testület elfogadta az ez évi terület- és régiófejlesztési célelőirányzat pályázati felhívását. Ezen a címen csaknem 263 millió forint áll a régió rendelkezésére. A hazai decentralizált forrás a régióban összességében egyébként megközelíti a 2 milliárd 440 millió forintot. Ez az összeg egyebek között belterületi közutak burkolat-felújításának támogatására, helyi önkormányzatok fejlesztési és vis major feladatainak támogatására, illetve az innováció elősegítésére fordítható.

Molnár Csaba kitért arra, hogy a tanács döntött a vis major támogatásokról. Nagyszentjános önkormányzata több mint 15 millió forintban részesül (korábban 3 millió forintot már kapott) azoknak a károknak az enyhítésére, amelyeket a viharos időjárás okozott az önkormányzati épületekben és a közterületeken. Kerkaszentkirály önkormányzatát 1 millió forinttal támogatja a tanács azoknak a munkálatoknak az elvégzésében, amelyekre a polgármesteri hivatal épületében bekövetkezett csőtörés miatt van szükség. Rábacsécsény község önkormányzata több mint 2 millió forintot kap az óvoda épületét ért kár enyhítésére.

A tanácsülést követően aláírták a nyugat-dunántúli regionális operatív program első támogatási szerződését két nyertes pályázóval. A szanyi önkormányzat csaknem 22 millió 200 ezer forintot nyert belterületi kerékpárút építésére, Rédics pedig mintegy 11 millió 300 ezer forint támogatást kap térségi kerékpárút létrehozására.

A támogatási szerződések aláírása azt jelenti, hogy indulhat a munka és érkezhet a pénz - mondta Molnár Csaba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását