2024. június 11. - Barnabás

Segítség a rákbetegek családtagjainak

Daganatos betegek hozzátartozóinak szerveznek segítő, támogató foglalkozásokat Budapesten, hogy segítsenek megelőzni a kiégést, az érzelmi elfásultságot. A betegápolás nem mehet sokáig feltöltődés nélkül, ezért a program lehetőséget ad feszültségoldó tech
2008. április 28. hétfő 10:11 - Hírextra
A családtagok, a barátok rendszerint fizikailag megtesznek minden tőlük telhetőt azért, hogy a rákbetegséggel küzdő szerettüket segítsék. A legtöbb családban természetes az, hogy a szabadidő jelentős részét a beteg családtag mellett töltik, hogy ezzel segítsék gyógyulását vagy ha arra már nincs reális esély, jelenlétükkel kihasználjanak minden órát, amit még közösen tölthetnek. A betegséggel való küzdelemben vagy a beteg utolsó életszakaszának végigkísérésében a személyes problémák elhalványulnak, mind kicsinységnek tűnnek a bajhoz képest, amivel a betegük küzd. Saját gondjaikat elnyomva így helyezik háttérbe önmagukat a beteg kedvéért a közelállók.

Gyakran elhangzik a mondat: "most minden erőmet Neki kell adnom, magammal nem törődhetek." Vajon ez a gondolat valóban növeli az erejüket? Vagy inkább felemészti az erőt az erőfeszítés, hogy a saját bajaikat, félelmeiket, érzelmi megpróbáltatásaikat láthatatlanná tegyék? Sokan magukban hordozzák kételyeiket, feszültségüket, amivel nem akarják családjukat terhelni.

Az elkeseredettség, az elfojtott indulatok, a fáradtság, az elszigeteltség érzete egy idő után akár a szeretet gátja is lehet. Ezért is fontos a saját problémák rendbetétele, mert az energiát szabadít fel és még több erőt ad a szeretett családtag ápolásához.

A rákbetegekért dolgozó, a hirdetésektől mentes www.rakgyogyitas.hu portált is működtető Tűzmadár Alapítvány célkitűzése, hogy segítsen a betegek hozzátartozóinak, ápolóinak, ezért 2008. április 29-én, kedden 17 órától a fővárosi Szent László Kórházban csoportot szervez, ahol az azonos problémákkal küzdő, azonos gondolatokkal terhelt családtagok egymásra találhatnak, kibeszélhetik egymással élethelyzetüket és szükség esetén pszichológiai segítséget is kaphatnak ahhoz, hogy a mindennapokba visszatérve legyen erejük a folytatáshoz. A csoport nyitott, ahhoz a későbbiekben is bármikor lehet csatlakozni.

További sajtóinformációk:
B. Papp László, a www.rakgyogyitas.hu portál szerkesztője
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását