2024. május 30. - Janka, Zsanett

Az útért demonstráltak

Helybéliek egy csoportja harminc személyautóval négy órára lezárta Hosszúhetény főutcáját hétfőn, hogy így tiltakozzanak a baranyai településen áthaladó elviselhetetlen teherforgalom miatt és felgyorsítsák a tervezett elkerülő út építését.
2008. március 3. hétfő 18:03 - Hírextra

A beruházás megvalósítása nem tűr halasztást. Számításaink szerint idén 1,2 millió tonna kő elszállítását tervezik a komlói kőbányából, amely azt jelenti, hogy oda-vissza összesen 96 ezer teherautó halad át Hosszúhetényen. Bár a fuvarozó erre engedélyt kapott a közútkezelőtől, a településsel senki sem egyeztetett az immár elviselhetetlen forgalomról - mondta Faragóné Cseke Blanka polgármester az MTI-nek.

Utalt rá: a kormány 2007 nyarán kiemelt beruházásai közé emelte a hosszúhetényi elkerülő út tervét, megvalósítását 2008 szeptemberére ígérte. A közelmúltban azonban azt a tájékoztatást kapták, hogy a kivitelezés csak idén augusztusban kezdődik, a várható befejezés pedig 2009 novemberére várható.

Faragóné Cseke Blanka szerint az út ennél korábban is megépíthető, a fejlesztés haladéktalan megkezdését további rendszeres forgalomlassító demonstrációkkal akarják kikényszeríteni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását