2024. június 15. - Jolán, Vid

Zöld út a versenynek

Március 9-én, Katarban sor kerülhet a gyorsaságimotoros-világbajnokság történetének első villanyfényes futamára, miután öt pilóta tesztelése és pozitív visszajelzése nyomán a biztonsági bizottság engedélyt adott az éjszakai viadal megrendezésére.
2007. november 14. szerda 13:23 - Hírextra
Loris Capirossi, Marco Melandri, James Toseland, Anthony West és Alex de Angelis helyi idő szerint 19:30 órakor kezdett el körözni a pályán, amelyen időnként 300 km/órás sebességgel száguldottak.
"Most sokkal jobban éreztem magam, mint az első kísérlet alkalmával. Akkor még nem voltam meggyőződve arról, hogy működni fog a dolog. Most azonban tökéletes volt a megvilágítás, gyakorlatilag nincs különbség a nappali versenyekhez képest. Nagyon izgalmas lesz" - összegezte lelkesen élményeit Capirossi.

Februárig kiépítik az egész pályát bevilágító rendszert, s a házigazdák egy esetleges áramszünet következményeire is felkészülnek, ezt is tesztelték a versenyzők.
A tervek szerint szeptember 28-án, Szingapúrban a Forma-1-ben is debütál az éjszakai futam.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását