2024. június 1. - Tünde

Ketteske nem megy ki a mosdóba

A brit kórházakban az idős betegeket gyakran kényszerítik arra, hogy a kórteremben végezzék el a dolgukat, vagy pelenkát hordjanak, mert az ápolóknak ez kényelmesebb, mint vécére kísérni a nehezen mozgókat - derítette ki oknyomzozó riporttal az Observer c
2007. október 14. vasárnap 13:53 - Hírextra

Az újság weboldalán vasárnap közölt ismertetés szerint gyakori, hogy a nővérek pelenkázzák azokat betegeket, akik segítséggel ki tudnának menni az illemhelyre. Sőt, gyakori, hogy az időseket hagyják az ágyba vizelni. Nemrég nagy botrány volt amiatt, hogy két kórházban az idős betegek maguk alá piszkítottak, és a személyzet még az ágyneműt sem cserélte ki.

Az időskori betegségekkel foglalkozó Brit Geriátriai Társaság egy felmérésben maga is elismerte, hogy sok kórházban a férfi-női vegyes kórtermekben a páciensek mindössze egy lepedővel elkerítve kénytelenek a dolgukat elvégezni. Az orvosok szerit ez a fő oka annak, hogy sok idős beteg fél kórházba menni.

Sok műtét utáni idős beteg inkább nem eszik, nem iszik, hogy ritkábban kelljen vécéznie, ismerte el a Brit Geriátriai Társaság elnöke.

A probléma elterjedtségét elismerve az idősügyi miniszter, Ivan Lewis erélyesen figyelmeztette az ápolókat, hogy az ilyen eseteket munkakörben elkövetett gondatlanságnak fogják minősíteni.

Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását