2024. június 3. - Klotild

Izgalmas lesz az olasz-angol

Kedden kétségkívül az AS Roma manchesteri vendégjátéka lesz a slágermérkőzés a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ugyanis a találkozónak különös pikantériát ad, hogy az előző kiírás negyeddöntőjének visszavágóján az angolok 7-1-re múlták felül az olaszokat.
2007. október 1. hétfő 15:38 - Hírextra

Ezúttal azonban jóval kisebb a tét, hiszen a csoportkör második fordulójában kerül sor az összecsapásra, és a továbbjutás szempontjából - jelen állás szerint - nem ígérkezik sorsdöntőnek, már csak azért sem, mert a nyitókörben mindkét együttes begyűjtötte a három pontot.

A Vörös Ördögök kifejezetten kedvező előjelekkel várják a 90 percet, ugyanis ötmeccses győzelmi szériában vannak. Sir Alex Ferguson csak a kapus Edwin van der Sarra nem számíthat.

A Farkasoknál azonban sokkal gondterheltebb lehet Luciano Spalletti, s nem csupán a hat hónappal ezelőtti fájó emlék miatt. Csapata ugyanis szombaton hazai pályán 4-1-es vereséget szenvedett az Internazionale elleni bajnoki rangadón, előzőleg pedig csak két döntetlent könyvelhetett el. További fejtörést okozhat számára, hogy sérülés miatt egyaránt nélkülözni kénytelen Christian Panuccit, Marco Cassettit és Rodrigo Taddeit is.

Az áprilisi meccsnek amúgy egyik fél sem tulajdonít túl nagy jelentőséget, egyöntetű vélemény, hogy az egy kivételes alkalom volt, amikor az egyik félnek minden, a másiknak pedig semmi nem jött össze.

"Hét gólt szerezni ilyen kitűnő együttes ellen rendkívüli alkalom, az egy mesés eredmény volt. Ez ritkán fordul elő, így nem számíthatunk hasonlóan sima találkozóra" - mondta Owen Hargreaves, a hazaiak középpályása, aki akkor még a Bayern Münchent erősítette.

Az áprilisi találkozón nemzetközi színtéren a Manchester United legnagyobb arányú győzelmét aratta az 1968/69-es idény óta, az AS Roma pedig története legnagyobb vereségét szenvedte el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását