2024. június 2. - Kármen, Anita

Szávaytól hangos a világ

A világ jelentős hírügynökségei egyformán nagy terjedelemben számoltak be Szávay Ágnes vasárnapi, pekingi bravúrjáról, amellyel a 600 ezer dollár összdíjazású tenisztorna döntőjében meccslabdát hárítva 6:7 (7-9), 7:5, 6:2-re legyőzte a második helyen kiem
2007. szeptember 24. hétfő 11:01 - Hírextra

"Hol áll meg Szávay Ágnes?" - tette fel a kérdést a francia AFP, kiemelve, hogy az idény eleji 207. helyről indulva a magyar lány már az első húszban van a világranglistán. Hangsúlyozta, hogy Jankovic legyőzésével Szávay már a harmadik top 10-es játékost múlta felül, korábban a szlovák Daniela Hantuchovát verte New Havenben, majd az orosz Nagyja Petrovát a US Openen, miközben első Grand Slam-negyeddöntője felé menetelt.

"Nem rossz teljesítmény egy olyan játékostól, aki ilyen színvonalú mérkőzéseken a májusi Roland Garros előtt nem szerepelt" - fogalmazott az AFP.

A francia hírügynökség mellett a brit Reuters és az osztrák APA is kiemelte a vasárnapi összecsapásról szóló beszámolójában, hogy vert helyzetből állt fel - Jankovicnak a második szettben, 5:1-nél mérkőzéslabdája is volt -, és kisebb csodát végrehajtva nyert Szávay, aki idén valósággal berobbant a nemzetközi tenisz vérkeringésébe. Az APA úgy fogalmazott: a magyar "huszárvágással diadalmaskodott" Pekingben, és a 2007-es esztendő egyik nagy felfedezettjévé lépett elő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását