2024. június 12. - Villő

Fosztogatják a mentősöket

Három mentőautót fosztottak ki vasárnap óta a fővárosban. A kocsikból a tájékozódást segítő eszközök mellett a személyzet személyes tárgyait is elvitték. A rendőrség három elkülönített ügyként nyomoz a mentőautók feltörői után, egyelőre úgy tűnik nincs ös
2007. szeptember 20. csütörtök 06:46 - Hírextra
Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint vasárnap egy gyermekmentő kocsiból, hétfőn egy újpalotai esetkocsiból vitték el a gyors tájékozódást segítő műholdas GPS berendezést. Szerdán délután egy budai esetkocsiból elvitték a tankoláshoz szükséges benzinkártyát és egy egyenruhát is. A kocsik ablakait betörték a tolvajok, hogy a bent lévő felszereléshez jussanak. Az OMSZ tájékoztatása szerint az ellopott GPS-eket adományként kapta a szolgálat, mert a szűkös anyagi keretek miatt nem tudták volna kifizetni azokat.

Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy a három lopást már bejelentették a rendőrségen, az ügyben tart a nyomozás. A három ügyet külön kezelik, mert egyelőre nem merült fel, hogy összefüggés lenne az esetek között. Csillag Melinda hozzátette, hogy az ellopott tárgyak nem közvetlenül szolgálják az életmentést.

Az Országos Mentőszolgálatnál a Független Hírügynökség kérdésére elmondták, hogy abban reménykednek, hogy nincs köze a három esetnek egymáshoz, a sorozatnak nem lesz folytatása. A mentőautókat érő lopások egyébként nem túl gyakoriak, de előfordulnak, viszont ilyen sűrűséggel nem fordult még elő lopás egy területen. Az egyik kocsiból ellopták a személyzet egyik tagjának teljes havi fizetését is. Az ellopott eszközökről a mentőszolgálatnál elmondták, hogy azok hatással vannak az életmentésre is. A GPS ugyanis a gyors tájékozódást segíti, jelentősen lerövidítve adott esetben a kiérkezési időt. Az ellopott benzinkártya hiánya miatt előfordulhatott volna, hogy egy esethez induló mentőautó üzemanyag nélkül marad.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását