2024. június 12. - Villő

Rendhagyó Nox koncert

Szimfonikus zenekarral, ütősökkel és népi hangszeresekkel kiegészülve lép fel október 3-án a Művészetek Palotájában a Nox együttes. A zenekar történetében először a táncosok a színpad helyett a nézőtéren foglalnak majd helyet. Ezen az estén ugyanis nem a
2007. szeptember 19. szerda 20:33 - Hírextra
Az együttes tavasz óta készül a koncertre, ahol a dalok egy új hangszerelésben szólalnak majd meg. A Nox együttes fellépésén speciális (kongák, udu, darbuka) és klasszikus ütőshangszerek (timpani, vibrafon, csőharangsor, marimba), valamint népi hangszerek, így citerák és furulyák egészítik ki az együttes ismert dalainak hangzásvilágát. A koncerten közreműködik egy hatfős háttérvokál és egy tízfős vonósegyüttes, az Óbuda Danubia Zenekar is.

A zenekar énekesnője, Péter Szabó Szilvia jazz, world music és hagyományos népzenei stílusban énekli majd a Nox-dalokat. Külföldi slágerek is felcsendülnek a koncerten. Michael Jackson, Randy Crawford és Jennifer Hudson dalait tolmácsolja a magyar énekesnő a Művészetek Palotájában.

A hangszerelés Pejtsik Péter munkája, aki többek között Peter Gabriellel is dolgozott már hasonló világzenei hangzásvilág megszólaltatásán.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását