2024. június 15. - Jolán, Vid

Itt a tatárjárás!

Megjelent a Corvina Kiadó Tudástár című sorozatának legújabb, A tatárjárás című kötete.
2007. szeptember 5. szerda 18:27 - Hírextra

A 2005-ben indított Tudástár sorozatban olyan kötetek jelennek meg, amelyekben a modern társadalom- és természettudományok izgalmas, új eredményeit foglalják össze magyar és külföldi szerzők.

Az eddig megjelent 16 könyv között megtalálható például John H. Arnold: Történelem, Herwig Birg: A világ népessége, Detlef Linke: Az agy, Kolosi Péter: A kereskedelmi televíziózás Magyarországon és Flesch István: A Török Köztársaság története című munkája.

A korábban ugyancsak ebben a sorozatban megjelent A mohácsi csata című nagysikerű könyv szerzője, B. Szabó János hadtörténész legújabb, A tatárjárás című művében az 1241-1242. évi magyarországi események ismertetésén túl választ keres arra a kérdésre, hogy miért nevezik tatárjárásnak a mongol inváziót, hogyan kerültek a mongol hadak Ázsia szívéből Magyarországra és miként sikerülhetett nekik meghódítani egész Kelet-Európát.

A Nagy Mongol Birodalom és a Magyar Királyság további kapcsolatait is felvázolva, a könyv magyarázatot keres arra is, hogy a magyarság miként kerülhette el a kelet-európai népek jelentős részét "eltüntető" vagy átformáló mongol hódítás legsúlyosabb következményeit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását