2024. június 2. - Kármen, Anita

Gergényi internetes fogadóórát tartott

Többek között a rendőri korrupcióról, a biztonsági övek használatáról kérdezték Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt a kormányzati portálon tartott keddi internetes fogadóóráján.
2007. április 17. kedd 23:12 - Hírextra
 A tábornok a rendőri korrupcióval kapcsolatos kérdésre válaszolva kijelentette: a BRFK-n nagyon sok intézkedést tettek a korrupció visszaszorítására, és "nagyon sok megtévedt kollégát bocsátottunk el az állományból".

Megjegyezte: jelenleg is azon munkálkodnak, hogy erőteljesen csökkentsék a korrupciót, amit - mint mondta - teljes mértékben megszüntetni nem lehet. A főkapitányt kérdezték a tavaly október 23-án történtekkel kapcsolatban is, elsősorban a "brutális rendőr fellépés" felelőseinek felelősségre vonását firtatva.

Gergényi Péter válaszában emlékeztetett rá: Bene László országos rendőrfőkapitány ezzel kapcsolatban már mindent elmondott, ezt nem kívánja kiegészíteni. Gergényi Pétert kérdezték arról is, hogy évente hány autóst büntetnek meg azét, mert nincs bekapcsolva a biztonsági öve, vagy mert nem használ gyermekülést.

A főkapitány válaszában elmondta: ezeknek a szabálysértéseknek a vonatkozásában évről évre, hónapról hónapra nő a rendőri intézkedések száma. Hozzátette: a rendőrök a továbbiakban is a "nulla tolerancia" elv alapján járnak el a biztonsági övet be nem kapcsolókkal szemben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását