2024. június 2. - Kármen, Anita

Éjjeli műszak a galériákban

Fényfestészettel, hét kiállítás megnyitóval, három koncerttel, könyvdedikálással, borbemutatóval valamint éjfélig látható állandó és időszakos tárlatokkal várják 25 galériában az érdeklődőket 2007. február 15-én a harmadik alkalommal megrendezendő Műgyűjt
2007. február 14. szerda 08:56 - Hírextra

A tavaly augusztusban indult, és egyre népszerűbb kezdeményezés célja, hogy a Falk Miksa utcában és környékén negyedévenként színes programokkal szolgáljanak a képzőművészet kedvelőinek és az azt megismerni vágyó nagyközönségnek. A feszített tempójú hétköznapokban még a műkedvelők programjai közé sem nagyon fér bele heti rendszerességgel egy-egy kiállítás megnyitó. Most egy este alatt egyszerre hét galériában nyílik tárlat, amely lehetőséget ad a gyűjtőknek az újonnan bemutatott alkotások közötti válogatásra. A nagyközönség pedig, az üzleteket végigjárva belekóstolhat a képzőművészet egy-egy szeletébe, eddig esetleg még nem látott stílusirányzatokba, amelyek között megtalálhatja a számára legérdekesebbet. Összesen 25 galéria és üzlet tart nyitva február 15-én éjfélig, a harmadik Műgyűjtők éjszakáján részt vesz a Kieselbach, valamint a Nagyházi Galéria és Aukciósház is. Az este kellemes hangulatát több érdekes kísérőprogram is színesíti.

A programsorozat egyszerre három kiállítás megnyitóval indul 17 órakor: Kunt Ernő dinamikát hordozó, nagyméretű táblaképeinek tárlatával, fe Lugossy László 70-es, 80-as évek béli alkotásaiból válogatott műveivel, valamint Frey Krisztián képíró kiállításával halálának 10. évfordulóján. Fél hatkor Schéner Mihály Inferno és ördögök című grafikáinak kiállítása alkalmából dedikálja könyvét. Hat órakor Télbúcsúztató tárlattal, karneváli hangulatú festményekkel várják az érdeklődőket, 18.30-kor pedig két művészt köszöntenek 60. születésnapjuk alkalmából: Birkás István festőt és Palotás József szobrászt. 19 órakor a világhírű Moholy-Nagy László és André Kertész alkotásaiból válogatott tárlat nyílik, míg este 8-kor egy kortárs festőművész: Nagy Barbara legújabb munkáit tekintheti meg a közönség. Ezúttal is több különleges kísérőprogrammal találkozhatnak február 15-én este a Falk Miksa utcán és környékén járók: 18.00 órától éjfélig a Neoneon csoport fényfestészeti kompozíciói láthatóak a Markó és a Falk Miksa utca sarkán a házak falára vetítve. André Kertész és Moholy-Nagy László alkotásai által ihletett, valamint egyéni munkák töltik majd be a házak többméteres homlokzatait. Este fél 8-kor a Falk Miksa utca 6-ban, a Haas Galéria előtt Fütyülök a télre címmel Novák István füttyművész, majd a "Daléria" - zenei tehetséggel is megáldott műkereskedőkből álló - társulata zenél. 21 órakor Közép-Európa legnagyobb régiségkereskedése, a Pintér Antik válik koncerthellyé, itt a jazz muzsika kedvelői számára kínálnak programot: a Grencso Bio Kollektív játszik.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását