2024. június 6. - Norbert, Cintia

Németország népszerűbb, mint Olaszország

Megelõzte Olaszországot is a népszerû kulturális turisztikai célpontok listáján Németország, már csak Franciaország kedveltebb úticél.
2007. február 6. kedd 15:56 - Hírextra
A kultúra meghatározó trend az idén a német idegenforgalomban. Németország elõször elõzte meg Olaszországot a kulturális úti célok sorában, és a második helyen áll Európában a franciák után.

Az európai látogatók Németországban tett kulturális utazásainak száma 2000 óta a World Travel Monitor adatai szerint több mint 29 százalékkal nõtt, közölte a magyarországi német turisztikai központ vezetõje, Németh Marietta.

A Deutsche Zentrale für Turismus (DZT) kulturális offenzívával szeretne kapcsolódni ahhoz a világszerte kiváltott figyelemhez, amelyet Németország a tavalyi labdarúgó-világbajnokságnak köszönhet. Az idei jelszó: "Németország, a mûvészetek és a kultúra országa".

Be kívánják mutatni a német városok és régiók kulturális kínálatát, ötszáz helyszínen, hatezer németországi múzeumban és más kiállítóhelyen.

Még a kortárs képzõmûvészet is csábító
A Documenta, a világ kortárs mûvészetének egyik legjelentõsebb kiállítása az idén is várja a látogatókat Kassel városába, 2007. június 16. és szeptember 23. között.

A Documentát 1955-ben hívta életre Arnold Bode mûvész és mûvészetpedagógus. A cél annak idején az volt, hogy a náci diktatúra éveit követõen a német nyilvánosság szembesüljön a nemzetközi modern mûvészettel, derül ki a hivatalos tájékoztatóból. Akkor még senki sem gondolta, hogy a kiállítás példátlan siker lesz, olyannyira, hogy 2007 nyarán már tizenkettedik alkalommal rendezik meg.

A 11. Documenta alkalmával 650 ezren tekintették meg a kulturális eseményt. A szakemberek ma már "a kortárs mûvészet megkerülhetetlen szeizmográfjának" nevezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását