2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nagyot kaszált az Oracle

A vártnál nagyobb bevételre tett szert az Oracle szoftverfejlesztő és -szolgáltató konszern 2016-os pénzügyi éve negyedik negyedében a számítástechnikai felhő-technológiai üzletág lendületes növekedésének köszönhetően.
2016. június 17. péntek 12:04 - HírExtra

 

    A New York-i tőzsde elektronikus kereskedésében a kaliforniai vállalat árfolyama 1,97 százalékkal, 39,40 dollárra emelkedett a csütörtöki zárás után közzétett, kedvező gyorsjelentésnek köszönhetően.
    
Az Oracle Corporation a májussal zárult negyedik negyedévben - az amerikai számviteli szabványok (GAAP) alapján készült adatsor szerint - 10,59 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál 1 százalékkal alacsonyabb értékesítési árbevétel mellett 2,81 milliárd dollár nyereséget termelt, 1,8 százalékkal többet az előző pénzügyi év negyedik negyedévében elért 2,76 milliárd dollárnál. Az egy részvényre jutó nyereség 66 centre emelkedett 62 centről. Az üzemi eredmény 3,968 milliárd dollár lett, gyakorlatig azonos az előző évi 3,982 milliárd dollárral. A bevételarányos jövedelmezőség 37 százalék maradt.
    
Elemzők 10,47 milliárd dolláros árbevétel mellett 81 centes egy részvényre jutó nyereségre számítottak a negyedik negyedévről.
    
A felhőszolgáltatásból származó bevételek 49,1 százalékkal, 858 millió dollárra nőttek, és az Oracle arra számít, hogy a 2016-os pénzügyi évben elért több mint 52 százalékos bővülés után a következő, 2017-es pénzügyi évben 65 százalékkal emelkednek az ebből származó bevételek.
   
 A tavaly június 1-tól idén május 31-ig tartó 2016-os pénzügyi évben az Oracle teljes árbevétele 37,04 milliárd dollár volt, 3 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Üzemi eredménye 9 százalékkal 12,6 milliárd dollárra, a nyeresége pedig 10 százalékkal 8,9 milliárd dollárra csökkent.
   
 A helyzetet pontosabban tükröző non-GAAP számok szerint a vállalat negyedik negyedéves üzemi eredménye 4,766 milliárd dollár, a bevételarányos jövedelmezősége 45 százalék, a nyeresége pedig 3,42 milliárd dollár, részvényenként 81 cent volt. Az egész évet tekintve 37,05 milliárd dolláros bevétel mellett 11,23 milliárd dolláros nyereséget termelt az Oracle.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását