2024. március 29. - Auguszta

Nehéz helyzetben az önkormányzatok

A jövő évi állami költségvetés láthatólag újra komoly megszorításokat tartalmaz, és különösen nehéz helyzetbe fogja hozni az önkormányzatokat - jelentette ki Cser-Palkovics András, a Fidesz parlamenti képviselője, helyettes pártszóvivő pénteki székesfehér
2008. november 14. péntek 18:50 - Hírextra
Az ellenzéki politikus szerint a költségvetés 120-150 milliárd forintot von ki az önkormányzati szektorból, ami a különböző feladatokon, normatívákon és a fejlesztési források szűkülésén keresztül valósul meg. Hozzáfűzte: ez különösen aggasztó helyzetet idézhet elő az oktatási és a szociális területen.

"Az önkormányzati szektor tekintetében ez a költségvetés elfogadhatatlan" - mondta Cser-Palkovics András.

Mint kifejtette, a Fidesz arra kér minden országgyűlési képviselőt, tegyen meg mindent azért, hogy ne nőjenek ilyen mértékben az önkormányzatok terhei, ez ugyanis szerinte még a Székesfehérvárhoz hasonló nagyságú önkormányzatokat is kilátástalan helyzetbe hozza.

Tájékoztatása szerint Székesfehérvár önkormányzatát is komoly kihívás elé állítják majd a tervezett megszorítások, ugyanis a városnak sok élő szerződése, elindított vagy tervezett fejlesztése van, és az európai uniós pályázatok szintén jelentős kötelezettséget jelentenek.

Cser-Palkovics András azt mondta, a Fidesz partner lenne abban, hogy a fejéri megyeszékhely szocialista polgármesterével és országgyűlési képviselőével, Warvasovszky Tihamérral közösen olyan módosító indítványt terjesszenek elő az adótörvényekhez, amely nem engedné meg az iparűzési adó szigorítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását