Döbbenet! Terrorizálják a magyar médiát!

Mindennek van határa… Kedd este ismeretlen álarcosok több kilós kőtömbbel zúzták be a Rádió Q stúdiójának üvegét – miközben odabent élőben ment a műsor. Szerencsére nem sérült meg senki. Állatok? Vagy ez már a mindent elborító terror?

Idáig süllyedt ez az ország… Kedd este tüntetések voltak a Belvárosban, a begőzölt fiatalok szokásos balhéja – a politikai indok szemmel láthatóan mindeggyé vált manapság. Tüntetés? Zavargások? Budapest belvárosában ilyenkor megáll a „normális élet”, a kordonok, a rohamrendőrök és a könnygáz veszi át uralmat. Azt eddig is tudtuk, hogy az ötödik kerületben vendéglátósnak lenni a tüntetések alatt veszélyes vállalkozás, de hogy a média munkatársai se legyenek biztonságban – ráadásul a saját stúdiójukban!

Politikai indíték?

Az elsősorban fogyasztóvédelmi profillal működő Rádió Q munkatársai is megdöbbentek, amikor két álarcos, kapucnit viselő férfi egyik pillanatról a másikra óriási bazaltdarabokkal bezúzták az élő műsornak helyet adó stúdió üvegkirakatát. A Króm című műsor vezetői, Müllner Dóra és Gáspár Béla élő adásbeli reakciója híven tükrözi a döbbenetet, ami azóta is jelen van a rádió munkatársai között.

Ide kattintva meghallgathatja a Rádió Q élő adásának a támadáskor rögzített részét.

De mi lehetett a támadók indítéka? Politikai vonatkozás? Vagy Fiala Jánosnak, a szókimondó botrányhős rádiósnak szánták volna a kőtömböket? Esetleg a begőzölt fiataloknak mindegy volt, hogy mi is működik az üvegablak mögött?

Müllner Dóra, az éppen (s akinek a fenti linkre kattintva meghallgatható hangfelvételen jól hallhatóan csak egy kétségbeesett káromkodás jött ki a száján) műsort vezető rádiós azonban szeretné remélni, hogy a támadásnak semmi köze sincs sem a személyes bosszúhoz, sem bármiféle összeesküvés elmélethez.

–  Döbbenetes volt – mesélte a HírExtrának Müllner. – Láttuk egymást a támadókkal. Én láttam a dobót, ő látott engem, mégis elengedte a követ, számomra ez a legfeldolgozhatatlanabb az egészben – osztotta meg a döbbenetes élményt velünk a támadáskor éppen a Króm című autós műsort vezető rádiós.

Nincsenek meg az elkövetők

A HírExtra információi szerint azonban a Rádió Q-nál hiába tettek azonnal feljelentést – legalábbis azok a munkatársak, akik nem kerültek sokkos állapotba – az eset után, a rendőrség egyelőre nem találta meg az elkövetőket.

Reméljük azonban, hogy előbb vagy utóbb meglesznek az aljas támadók, s akkor kérdően a szemükbe lehet majd nézni, és feltenni a kérdést, melyet azóta is csak ismételgetnek a Rádió Q, és más médiumok munkatársai is: miért?

– Hogy mit szólnék, ha találkoznék a gazemberekkel? – morfondírozott magában kérdésünkre Müllner. – Azt hiszem, ebben az esetben a támadónak kellene bármit is mondania, s lehet, hogy én meg sem tudnék szólalni…

Müllner Dóra ezzel nincs egyedül.

Az egész magyar média döbbenten áll az események mögött. S fel-felbukkan az emberben a gondolat, hogy mi lesz, ha a saját médiumának a szerkesztősége lesz a következő…