Eszement volt a "majdnem Nemzeti Vágta" - képekkel!

Pont annyira volt eszement az ivádi Batus Galopp, mint amilyennek beharangozták. A győztes például egy talicskával tudott nyerni. Nagyon betegre sikerült!

Még mielőtt elárulnánk, hogy a Nemzeti Vágta paródiájaként az első ízben megrendezett ivádi Batyus Galoppot Szomolya település nyerte, nézzük, hogy hogyan is zajlott az esemény!

Vécécsésze és reumás csiga


Ivádon nem laknak túl sokan, a Batyus Galoppra azonban megsűrűsödött az ivádiak száma: a kis heves megyei település lakosságának körülbelül háromszorosa, több mint ezer ember gyűlt össze szombaton a helyi focipályán, az első Batyus Galopp alkalmából.



A nevezők sem voltak éppen kevesen: az őrült rendezvényre egy híján húsz település nevezett be. Mint arról a HírExtra korábban beszámolt, a szabály szerint mindennel lehetett indulni, ami nem minősül járműnek, na meg persze kivéve a lovakat. Az ivádi polgármester, Ivády Gábor szerint azok ugyanis a Nemzeti Vágtára lettek félretéve. Az indulók nem is szabtak határt fantáziájuknak: volt vécécsésze, futórózsa, reumás csiga és sok minden más is.
 

Batyus Galopp vs. Nemzeti Vágta

Éppen ezért alakítani kellett egy rögtönzött döntő bizottságot, mely testület teljes egyetértésben Szomolyának ítélte oda a fődíjat, az ivádi Szent Grált. Való igaz, hogy az ő versenygépük, mely egy talicska volt telis tele államadóssággal igazán egyedinek hatott…



Már csak azt kell elmagyarázni, hogy a Nemzeti Vágta hogyan került mégis a Batyus Galoppra. A megoldás egyszerű: a 2009-es Vágta győztes lova, National Face tulajdonosa, Pálfi Nóra is részt vett a Galoppon, s ha már ott volt, ő adta át a verseny legfiatalabb indulójának járó különdíjat.

Azzal tehát, hogy a kavalkádon reggeltől estig fülig ért a résztvevők szája, az ivádi polgármester és csapata bebizonyította, hogy bizony üres önkormányzati kasszával is lehet színes, ötletes, eredeti falunapot tartani.

Folytatás jövőre ugyanúgy Ivádon, a második Batyus Galoppon!