Problémásan épül az Esztergomi Mesepark

Elkészültek már a látványtervek is, mégsem bízhatunk abban, hogy időben, vagy egyáltalán valaha is felépülhet a Mesepark Esztergomban. A Hírextra felkereste Fellegi Mátét, aki elmondta, hogy még mindig a támogatókban bíznak.


Vár minket Süsü birodalma

Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere
„A költségeket a város egyedül nemigen tudná állni, ezért számítunk uniós támogatásokra, és különböző hazai pályázatokra is.” - nem titkolja a fideszes polgármester, hogy erősen bíznak a következő kormányzat támogatásában is. Emellett magánbefektetők bevonásától sem idegenkednek, már van több érdeklődő is, egyelőre tárgyalások folynak velük. Az sincs eldöntve, hogy mennyiben terhelik majd a várost a Mesepark költségeivel, milyen arányban oszlanak meg az erre szánt források Esztergom és az esetleges befektetők között. (FN)
A legérdekesebbnek mindenképp ez ígérkezik, gyermekkorunk egyik kultikus alakjának a mindennapjaiba csöppenhetünk bele. Az alapítók a meséből jól megismert várat varázsolnák a parkba, amit majd nosztalgikusan bebarangolhatunk, de felfedezésre fog várni Süsü városa is. Ezekben szintén találhatunk majd kiállításokat, panoptikumot, és kilátókat is.

Itt még mindig nincs vége a mesés felsorolásnak, mert a parkban felépülne egy népmesei falu, egy hétköznapinak cseppet sem nevezhető könyvesbolt, egy színház, egy honfoglalás kori település, és egy Hegylánc. Utóbbi szintén körbejárható, lesz emelet része is, amin szintén körbetekinthetünk a Meseparkban. A hegylánc a park végén fog elhelyezkedni, pontosan szemben az Üvegheggyel.

Még mindig csak tervek

A HírExtra felkereste Fellegi Mátét, a Mesepark-projektjéért felelős szakembert, aki tovább erősítette bennünk azt az érzést, hogy mennyire fantasztikus lehetőségek lakoznak ebben a parkban. Ennek ellenére még mindig bizonytalan a jövője a Meseparknak.



Sikerült már befektetőket találni?

A Meseparkhoz több forrás bevonását tervezzük, magántőkét, és önkormányzati támogatást. Bízunk a jövendőbeli kormány támogatásában, és természetesen EU-s támogatást is igénybe veszünk.