Problémásan épül az Esztergomi Mesepark

Elkészültek már a látványtervek is, mégsem bízhatunk abban, hogy időben, vagy egyáltalán valaha is felépülhet a Mesepark Esztergomban. A Hírextra felkereste Fellegi Mátét, aki elmondta, hogy még mindig a támogatókban bíznak.


Mi vár ránk az üveghegyen túl?

Egy élő, lüktető mesebirodalom körvonalazódik ki a tervrajzokon. Aki hátára kapja vándorbatyuját, az egyenesen a hatalmas Üvegheggyel találhatja magát szemben, ezen keresztül juthatunk majd be a parkba. A látszat azért néha még mindig megcsal minket. Az Üveghegy nem a látogatóknak készül, de tagadhatatlanul miattuk fog létrejönni. Ide tervezték azokat az irodákat, ahol a park működtetői fognak dolgozni, hogy mi, látogatók zavartalanul szórakozhassunk.



A park belsejében megtalálhatjuk a tróntermet, ahol a király mindig maga elé rendeltette három szépséges lányát, vagy szintén három daliás fiát. A családok körbejárhatják a trónt, és innen beláthatják az egész birodalmat. Továbbmenve elérkezhetünk egy Mozipalotához, ahol a rajzfilmeken kívül, bábjátékban is részesülhetnek a gyerekek. Nemcsak előadásokat izgulhatnak végig a csöppségek, hanem bábkiállítást is láthatnak. Mivel egy palotáról beszélünk, így tornyai is lesznek, amik szintén kilátókként fognak funkcionálni.

Az égig érő fával is találkozhatunk majd a Meseparkban, ami leginkább egy hatalmas cső alakú építményhez fog hasonlítani. A fa belseje egy óriási kilátó lesz, ahol különböző cukrászdák és kávézók is helyet kapnak.