Exkluzív interjú az MSZP új szóvivőjével

Kormos Katával, az MSZP új szóvivőjével beszélgettünk. Mint bevallotta, sokat kell még tanulnia, hogy beleszokjon az új feladatába, de kitartása, határozottsága, segítségére lesz.

Az MSZP szóvivői posztján Nyakó Istvánt váltjátok Török Zsolttal. Miként élted meg a felkérést?

A feladat
A Magyar Szocialista Párt (röviden: MSZP) magyarországi szocialista, szociáldemokrata[1] párt, amely tagja az Országgyűlésnek. A párt 1990-ben alakult az MSZMP jogutódjaként, 1994-1998 és 2002-2010 között Magyarország kormányzó pártja volt. Jelenleg ellenzékben politizál.
Nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom a felkérést és nagyon örülök annak, hogy Mesterházy Attila Török Zsolt mellett engem talált alkalmasnak arra, hogy az MSZP női szóvivője legyek.

Számítottál a felkérésre?

A Magyar Szocialista Párt sajtószóvivőt keresett, én megpályáztam ezt az állást. Egy több fordulós válogatás során engem tartottak alkalmasnak a tisztség betöltésére.

Hogyan osztjátok meg a feladatokat Török Zsolttal? Kinek mi lesz a feladata?

Jelen pillanatban a heti ügyeletet tartjuk a legindokoltabbnak, és a sajtót természetesen folyamatosan tájékoztatni fogjuk. Nincsenek egyénre lebontott feladatok, úgy is fogalmazhatnék, hogy mindenki visz mindent.

Mely tulajdonságaid azok, melyek alapján bátran elvállaltad a párt szóvivői posztját?

Kitartó, határozott nő vagyok. A bemutatkozásom alkalmával is kiemeltem, hogy húsz éve sportolok. Ez a sportmúlt a személyiségemre is maximálisan rányomta a bélyegét. Tudok és szeretek is küzdeni.

Az ATV Játszma című telefonos játékában láthattak téged, a Pont.FM műsorában hallhattak az emberek és a HírExtránál is dolgoztál. Milyen ismereteket sajátítottál el ezeknél a médiumoknál?

Az élet egy tanulási folyamat. Ahogyan az ember cseperedik, először óvodába jár, majd általános, közép és főiskolára. Az általad említett szakaszokat egy kommunikációs fejlődési folyamatnak tudom be. Az összes, általad említett munkahelyen emberekkel beszéltem és most is ez a feladatom.

Az első, napvilágot látott hírek szerint az MSZP az új kommunikációs stratégiával magyarázza a szóvivők váltását. Új kommunikációhoz új kommunikátorok dukálnak?

Mások mellett, Török Zsolt szóvivőtársammal mi is fémjelezzük azt a szándékot, hogy az MSZP a megújulás útjára lépett.

Miben érzed úgy, hogy még fejlődnöd kell?

Mindenben. Életünk végéig tanulnunk kell.