Itt az idő! A Fidesz a Dózsa szobor előtt tiszteleg

"Itt az idő! Találkozzunk nemzeti ünnepünkön, 2010. március 15-én, 15 órakor a Fidesz és a KDNP kampánynyitó nagygyűlésén - hirdeti a párt honlapja a polgári oldal mai rendezvényét. Az eseményre Orbánék több tízezer embert várnak.

A bevezetőben idézett üzenet – melyhez hasonlókat sms-ben és telefonon is kaphattunk az elmúlt napokban – a fő kérdésekre meg is adja a választ. Kiderül belőle a mikor, a hol és persze az is, hogy (miként a többi párt rendezvényén is) kevéssé 1848-as hősökről, mint inkább az elmúlt nyolc, s még inkább a következő négy esztendőről lesz szó. (A miértről annyit: a legnagyobb ellenzéki párt eredetileg az Erzsébet híd pesti hídfőjénél „emlékezett” volna, ám miután kiderült, hogy a szocialisták is a közelben, jelesül a Pilvax közben ünnepelnek,módosították a helyszínt.)

A Dózsa György téri ünnepség fénypontja – ahogy minden évben – ezúttal is Orbán Viktor beszéde lesz. A Fidesz elnöke a várakozások szerint a évértékelőjéhez hasonló, „vízióvázoló” szónoklatot tart majd, csínján bánva a választási ígéretekkel. Mint ismert a Fidesz-KDNP szövetség a napokban jött ki a Nemzeti Ügyek Politikája című, durván kilencven oldalas programjával, ennek hangsúlyos elemei alighanem visszaköszönnek majd a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének előadásában.

Ami azonban biztos: Szijjártó Péter a Fidesz elnöki stábjának vezetője vasárnap arról beszélt, „nagy az érdeklődés a párt hétfői rendezvénye iránt, amely egyben március 15-i megemlékezés és kampánynyitó is lesz”. Konkrétan a Fidesz arra számít, hogy a csípős kora tavaszi időben több tízezer ember gyűlik össze a Dózsa-szobor környékén.

A rendezvény várhatóan másfél, két órán keresztül tart majd, különösebb biztonsági intézkedésre nem kell számítani, s és Orbán Viktor pártelnökön kívül felszólal még Navracsics Tibor frakcióvezető, valamint Kósa Lajos, alelnök is.