Éjszakai életben kezdett

Gondolta volna, hogy a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legnagyobb csillaga mindössze anyja unszolására, éjszakai klubokban kezdte karrierjét? Hogyan jutott Whitney Houston oda, ahol most van?

Whintey Houston New Jersey-ben született az 1960-as évek elején. Ekkoriban a színes bőrű családoknak még kevés lehetőségük volt a valódi felemelkedésre. Ám a kis Whitney ebből a szempontból is kivételes volt: a sors nem csupán elbűvölő szépséggel valamint csodásan búgó hanggal áldotta meg, hanem a sikerhez nélkülözhetetlen kapcsolati tőkével is. 1963-ban, mikor megkeresztelték, már Aretha Franklin, a legendás gospel énekesnő tartotta az oltár előtt.

Mellesleg a kislány édesanyja, Cissy is ismert dalospacsirta volt, így nem nagyon lehetett kérdés, hogy Whitney is az előadóművészet mezejére lép. Hét éves korában például már ő maga is énekelgetett, igaz, akkoriban még csupán egy medence nyújtotta számára a világot jelentő „deszkákat”.

„A házunk kertjében volt egy nagy medence, amit szinte soha nem töltöttünk fel. Hét éves voltam, mikor rájöttem, milyen remek akusztikája van annak a medencének, így hát bemásztam, és ott énekelgettem. Azt gondoltam, ez csak az én titkom és senki nem tudja, hogy tudok énekelni, de persze hamar kiderült, hogy mindenki hallott – idézte fel emlékeit Whitney egy interjúban.”

Persze nem a házi medence jelentette az egyenes utat a sikerhez. Mint később kiderült, a kislánynak még igen hosszú utat kellett megtennie, mire olyan befutott énekesnő vált belőle, mint az általa oly tisztelt Aretha Franklin.

Whiney nyilvánosan először az édesanyja mellett lépett fel, különböző éjszakai klubokban. Mamája meg volt győződve róla, hogy ketten együtt nagyon nagy dolgokra képesek.

Ám nem mindenkit boldogított anya és lánya koprodukciója: Whitey apja, John például ki nem állhatta az éjszaki fellépésekkel járó megannyi stresszt, így nem csoda, hogy az akkoriban még csak tizenkét éves lány szülei hamarosan elváltak.

Ezt követően üstökös módjára kezdett ívelni felfelé Whitney Houston karrierje. Tizennégy évesen már lemezszerződéshez juthatott volna, ám ezt – Cissy utasítására, mondván, nem elég jó – elutasította. Egy évvel később ugyanakkor már a legendás Chaka Khan mögött vokálozott az I’m every woman című számban, melyet később ő maga is feldolgozott.

Tizenhét évek kora környékén az ifjú és csodaszép Whitney a fotomodellkedéssel is megpróbálkozott, nem is siker nélkül. Azonban a lencsék világa, bár kétségkívül gyors és biztos meggazdagodást eredményezett, számos szempontból buktatónak bizonyult…

Folytatjuk!
Forrás: Bors/HirExtra