A szex lassan elveszíti igazi értelmét

Brit orvosok kutatásai szerint, pár éven belül már mesterségesen előállított spermiummal lehet segíteni a meddő pároknak, hogy gyermekük lehessen. A hírnek a feministák örültek, a férfiak viszont idegenkednek az ötlettől.

Hamarosan eljön az idő, amikor már nem lesz szüksége az emberiségnek a férfiakra. Brit genetikusoknak sikerült össejtből laboratóriumi körülmények között spermiumot előállítani. Ennek a felfedezésnek leginkább a feministák örültek, az erősebb nem képviselőit viszont kirázta a hideg a hír hallatán.

Újszülöttek ősejtjéből már korábban is, bőrsejtből viszont most először sikerült örökítőanyagot előállítani, azonban csak a férfiak bőrsejtjéből születtek életképes spermiumok.

 A Newcastle-i professzor, Karim Nayernia nevéhez fűződik ez a felfedezés, aki szerint 10 éven belül az ő módszerük segít majd a meddő szülőknek, hogy gyermekük születhessen.

– Nagyon bízunk benne, hogy ezzel megszűnik az, hogy a férfi terméketlensége miatt a házaspárok kétségbeesett harcot vívjanak azért, hogy gyerekük lehessen. – nyilatkozta a New Scientist újságírójának a professzor.

Azonban egyenlőre ez csak elképzelés, hiszen törvények tiltják a mesterségesen előállított spermával vagy petesejttel való megtermékenyítést.
Forrás: Blikk/HirExtra