A HírExtra nyílt levele a Ferrari elnökéhez

Fáj a nyaka, ezért mégsem tér vissza a Ferrarihoz Michael Schumacher. De akkor ki helyettesítse súlyos balesete miatt lábadozó Massát? A HírExtrának van egy tuti tippje, amit meg is oszt a Ferrari vezetésével.

Címzett: luca.dimontezemolo@ferrari.com

Másolat:
stefano.domenicali@ferrari.com

Az üzenet fontossága: SÜRGŐS!

Tárgy
: Megtaláltuk Massa és Schumacher ideális helyettesét!

Az üzenet:



Mélyen tisztelt Luca di Montezemolo Elnök Úr!

Mint oly sokan szerte a világon, a HírExtra is sajnálattal vette tudomásul a hírt, miszerint Michael Schumacher, korábbi hétszeres Forma-1-es világbajnok, a Ferrari legendás versenyzője egészségügyi problémái miatt kénytelen lemondani olyannyira várt visszatéréséről. Meggyőződésünk, hogy a német pilóta elsőrangú, mi több remek választás lett volna a súlyos balesete után otthonában lábadozó brazil Felipe Massa helyettesítésére.

Mi innen, Magyarországról, a sportújságírókra jellemző végtelen empátiával felvértezve különösen átérezzük csapatuk problémáját, tudjuk, hogy nem egyszerű feladat a Ferrari hagyományaihoz, illetve eredményeihez méltó, hozzáállásában és profizmusában megfelelő helyettest találni a közeledő, augusztus 23-i valenciai Európa Nagydíjig.

Mégis azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulunk Önhöz, illetve a Ferrari Forma-1-es csapatát vezető Stefano Domenicali úrhoz, hogy azonnali hatállyal hagyjon fel Felipe Massa és Michael Schumacher helyettesének keresésével.



Meggyőződésünk szerint ugyanis a helyettesek minden szintű kutatása teljesen felesleges energia és időpocséklás.

A HírExtra ugyanis – természetesen amellett, hogy végtelen együttérzéséről és támogatásáról biztosítja a Scuderia Ferrari csapatát – megtalálta az Önök számára minden szempontból legideálisabb pilótát. A versenyzőt, aki egészen páratlan Forma-1-es tapasztalatával és eredményeivel biztosan hasznára válna a Felipe Massa sérülése, illetve Michael Schumacher visszalépése miatt komoly értékveszteségekkel küzdő maranellói istállónak.

Biztosak vagyunk ugyanakkor abban, hogy ha megfogadják tanácsunkat, és az általunk ajánlott pilótát ültetik be a megüresedett Ferrariba, egy minden körülmények között a legjobb teljesítményt szem előtt tartó, ambiciózus pilótával fog bővülni a Ferrari-család.

Megjegyezzük: üzletileg, azaz marketingszempontból is a lehető legjobb választás lenne az általunk preferált pilóta, a mi jelöltünk mögött ugyanis egy egész ország sorakozna fel az esetleges szerződéskötést követően, s minden bizonnyal – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – az adott pilóta országának legnagyobb és legjelentősebb cégóriásai, sőt talán maga az állam is támogatásáról biztosítaná a szóban forgó versenyzőt, s ezáltal a Ferrari istállót.



Ha pedig még mindig kétségeik lennének az általunk ajánlott pilóta kvalitásait illetően, hát álljon itt jelöltünk egészen páratlan, s a maga nemében egyedülálló Forma-1-es eredménysora: 8. helyezés a 2004-es Amerikai Nagydíjon (Minardi).

Reméljük, hogy levelünkkel felkeltettük érdeklődésüket, azonban azt is bátorkodunk megjegyezni, hogy ha valóban tervezik – s miért szalasztanák el a ragyogó alkalmat… – szerződtetni a HírExtra által erősen ajánlott pilótát, nem árt, ha sietnek, információink szerint ugyanis a Forma-1-es debütálásukat jövőre tervező, újonnan alakuló magyar istálló (mely a Csepeli Vasmű, az Ikarus gyár, a Hungaroring Zrt. és az UD Zrt. együttműködése során jön létre) komolyan fontolgatja a szóban forgó pilóta szerződtetését a következő tíz évre.

Egyetlen egy kérésünk van csak. Amikor megkeresik majd az exkluzív, egészen előnyös szerződésükkel Baumgartner Zsoltot, kérjük, kérdezzék meg a nevünkben tőle, hogy mit csinált az elmúlt négy évben.

Köszönjük, hogy meghallgatták érvelésünket, s szívesen az egyedülálló tippért.


Sok sikert kíván


a HírExtra.hu csapata