Rockzenével a rák ellen

Április 10-én, a Nemzeti Rákellenes Napon összegyűlik a hazai zenészek apraja-nagyja, hogy segélykoncertet adjanak a daganatos betegségben szenvedők megsegítésére. 25 fellépő a Pokolgéptől az Anti Fitness Clubig. Zeffer Andrást, a koncert ötletgazdáját kérdeztük.

Nem véletlen, hogy ennek a kezdeményezésnek az élére álltál, hiszen te is átélted a rákbetegség minden nyűgét és nyilait.

2006-ban leukémiát diagnosztizáltak nálam az orvosok, és akkor azt mondták, hogy pár napom van hátra az életből. Két év kemény szenvedés és egy csontvelő-átültetés után bátran mondhatom, hogy nekem sikerült: kievickéltem a halálos kór karmaiból. Betegségem alatt rockzenész kollégáim segélykoncertet szerveztek a felgyógyulásom segítésére, ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy ha felépülök, akkor én is szervezek egy mega koncertet a sorstársaim javára.



Az álmod akkor valóra válik. Nehéz volt megszervezni egy ekkora megmozdulást?

A Rákellenes Ligával karöltve úgy gondoltuk, hogy a Nemzeti Rákellenes Napon, április 10-én bonyolítjuk le a koncertet a Syma Csarnokban. Több mint 25 fellépő csatlakozott ehhez a nemes célhoz, sőt voltak, akiknek már nem is tudtunk időkeretet biztosítani, hiszen így is 7 órás műsor vár az érdeklődőkre. A zenészek szó nélkül jöttek, mindenki nagy szívvel csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.



Kik lesznek a fellépők, a koncerteken kívül lesznek e esetleg más programok is?

A teljesség igénye nélkül a nagy öregek közül eljön Charlie, Varga Miklós, Somló Tamás, a Pokolgép, Takáts Tamás, Nagy Feró és a Beatrice, de lesznek fiatal tehetségek is, mint az Anti Fitness Club, vagy a Belmondo. Jómagam fellépek a Rock Banddel, sőt a Mobilmániás kollégák közül Rudán Joe is ott lesz, úgyhogy elképzelhető, hogy játszunk egy kis Mániát is. A zenekarok hangbeállásainak szünetében pedig kis előadások lesznek a rákbetegségről, a gyógyulás lehetőségeiről és a gyógyszeres kutatások fejleményeiről.



A bevételt teljes egészében a rászoruló betegek megsegítésére ajánljátok?

Igen. Nagyon bízunk a koncert sikerében, reméljük, hogy nagyon sokan eljönnek majd. A koncert teljes bevétele a Magyar Rákellenes Liga számlájára megy majd, de egy dolgot kikötöttünk, nevezetesen, hogy a befolyó összeg csak és kizárólag a daganatos betegségben szenvedők gyógyítására fordítható, más célokat nem szolgálhat.

Tehát április 10. péntek 17 órai kezdettel Syma Csarnok. Várunk mindenkit nagy szeretettel.