Nem akar szexszimbólum lenni a Gladiátor II sztárja

Erősen kigyúrta magát Paul Mescal a Gladiátor II főszerepe miatt, de el akarja kerülni, hogy izomagyú szexszimbólumként vonuljon be a filmtörténetbe.

Félelmetes harcosnak szeretett volna kinézni, és a kemény felkészülés során a harci koreográfia tökéletesítésére koncentrált ahelyett, hogy a szálkás izmait feszítgette volna a tükör előtt. „Nagydarab és erős akartam lenni, akiről azonnal látszik, hogy nagyon oda tud csapni, amikor beüt a gyalázat – mondta a színész a Vanity Fairnek adott interjújában. – Közben azt is észben tartottam, hogy amikor valaki pusztán a tökéletes külsőre hajt, könnyen odáig juthat, hogy úgy néz ki, mint egy fehérneműmodell, aki nem azt sugározza magáról, hogy a túlerővel szemben is helyt tud állni az arénában. Nagyon vigyáztam, hogy a karakterem inkább félelmetes legyen, mint szépfiú.”

Mescal azt is elárulta, hogy alig félórás beszélgetés után kapta meg Ridley Scott rendezőtől a Gladiátor II címszerepét. Igaz, nyert ügye volt, mert Scott látta őt a Normális emberek című minisorozatban, és eleve kiszemelte magának, ezért a találkozó csak afféle megerősítő mozzanat volt. „Elröppent az a fél óra, de talán annyi sem volt – mesélte a színész. – Vagy negyedórát beszélgettünk arról, miről fog szólni a film, aztán tíz percig arról, hogy gyerekkoromban rengeteget sportoltam, jelesül a gael futballt űztem. Ez győzhette meg arról, hogy fizikailag is alkalmas leszek a szerepre. Két-három hét múlva jött az üzenet, hogy enyém a pálya.”

Tréfásabbra fordítva a szót Mescal arra is kitért, hogy az orra miatt is érdemes lehetett a szerepre. „Jellegzetes római sasorrom van, ami kapóra jöhet egy ilyen történetben. Annak idején a gimiben rengeteget zrikáltak miatta, de most Ridley borzasztóan örült, hogy pont úgy nézek ki, mint egy római.”

Mescal Luciust alakítja a filmben, akivel az első részben még kisfiúként találkozhattunk. A Gladiátor II kezdetén Lucius már szépreményű fiatalember, akit édesanyja, Lucilla (Connie Nielsen visszatér az első részben játszott szerepében) az Észak-Afrikai Numidiába menekített, ahová nem ér el a Római Birodalom császárainak keze. A dolgok úgy alakulnak, hogy Luciusnak gladiátorként kell harcba szállnia Rómában egy arénában, a küzdőtéren kívül pedig veszélyes politikai cselszövések forgatagába kerül.

Időközben az is kiderült, hogyan kapcsolódik a mostani folytatás a többszörös Oscar-díjas első részhez. Pedro Pascal, a film másik húzóneve Marcus Acacius hadvezért alakítja, aki a hajdan Russell Crowe által játszott Maximus tehetséges tanítványa. Denzel Washington rejtélyes karakteréről, Macrinusról elsőre nehéz eldönteni, melyik oldalon áll: a gladiátorból lett fegyverkereskedő nagypályás játékos, aki a döntő pillanatra vár, hogy harcosai élén beszállhasson a nagypolitika alakításába. Joseph Quinn és Fred Hechinger Róma boldogtalan emlékezetű ikercsászárait játsszák. Â 

 

Forrás: UIP