Kulcsfontosságú a kártevők elleni védelem

A kertészkedés nagyszerű hobbi, de a kártevők elleni küzdelem igazi kihívást jelenthet. Senki sem szeretné, ha a gondosan ápolt virágait, veteményesét, gyümölcsfáit kártevők lepnék el és tennék tönkre. Szerencsére van megoldás!

Hatékonyan a kártevők ellen

Napjainkban már számos megoldás létezik a kártevők elleni védekezésre. Ezek lehetnek vegyszeresek és vegyszermentesek – kinek melyik tűnik szimpatikusnak. A Hanga Kertészet növényvédő szer kínálatában is megtalálható mindkét alternatíva. 

Rovarirtók, rovarriasztók, csiga, egér, patkány, vakond elleni védelem termékei egyaránt beszerezhetőek, hogy ne okozzanak több gondot a kártevők. Lássuk a lehetőségeket részletesebben!

Rovarirtók, rovarriasztók

- Csótánycsapda – a konyhaszekrénybe, a szemetes vagy a hűtő környékére alapvetően monitorozásra használható, ezért célszerű minél több helyre kitenni.

- Irtószermentes darázs- és légycsapda – sok területen alkalmazható, ahol a darazsak, legyek problémát okoznak.

- Bolhairtó aeroszol – kombinált hatóanyagot tartalmaz, így nagyon gyorsan és hatékonyan elpusztítja a már kifejlett bolhákat, illetve a petéket és a lárvákat is, meggátolva azok bolhává alakulását.

- Légy- és szúnyogirtó aeroszol – alkalmas zárt térben különböző rovarok azonnali irtására.

- Hangyairtó por – olyan csalétek, ami magához vonzza a hangyákat, nagyon gyorsan hat.

- Molyirtó aeroszol – ruhamolyok ellen használható a szekrényben, közvetlenül a ruhákra fújva. 

- Molyirtó gél, molyirtó kazetta.

- Darázsirtó aeroszol – speciálisan darázs ellen lett kifejlesztve, taglózó hatású, nagy távolságból, akár 3-4 méterről történő használat esetén is hatékony.

- Hangyairtó aeroszol – célzottan a rovarok búvóhelyeire és vonulási útjaira kell kiporlasztani úgy, hogy közben a kezelendő felület nedves legyen. Zárt térben alkalmazható bolha, ezüstös pikkelyke, csótány, ágyi poloska, hangya irtására.

- Poloskairtó aeroszol.

- Rovarfogó csíkcsapda – víz- és hőálló rovarfogó, ami gátat vet a rovarok inváziójának.

- Rovarháló ajtóra, ablakra – ez a keretre szerelhető öntapadós háló távol tudja tartani a szúnyogokat és más repülő rovarokat.

- Rovarölő táprúd – hosszan, akár 9-12 hétig garantál védelmet a kártevőkkel szemben.

Csiga elleni védelem

A Bio csigairtó szert a veteményesben, díszkertben ajánlott alkalmazni. Vegyi hatóanyag nélkül hat, 100%-ban természetes ásványi anyag (szepiolit szilikát), aminek kimagasló a nedvszívó képessége. A bio gazdálkodásokban is engedélyezett, ami nagyon nagy előnynek számít.

Egér, patkány és vakond elleni védelem

Egerek és patkányok esetében is léteznek vegyszeres és vegyszermentes (mechanikus) megoldások. Vegyszeresek a különböző rágcsálóirtó pépek, míg mechanikusak a patkány és egérfogó eszközök.

A vakond elleni hatékony védelem eszközei lehetnek a napelemes és az ultrahangos vakondriasztók, illetve a karbid granulátum.

Védje meg Ön is a kertjét a kártevőktől, és szüretelje le az egészséges terméseket!