Milyen típusú etikett címkenyomtató kapható?

A termékkínálat széles körű, ezért nem könnyű eldönteni, hogy milyen típust vásároljunk. A rossz döntés eredménye nemcsak a bosszankodás lehet, hanem a felesleges kiadás is.

Semmiképpen sem érdemes az ára alapján választani, mert hosszú távú befektetésként kell erre gondolnunk. Hiszen nemcsak az adott hónapban fogjuk használni, hanem hosszú éveken át.

A logisztikai iparágban és a kereskedelemben is alapvető eszköz a címkenyomtató, ami számos típusban megtalálható a piacon. A megfelelő döntésben segíthet az is, ha tisztában vagyunk az egyes típusok jellemzőivel.

Direkt termál címkenyomtató

Mivel a címkenyomtató nem egyetlen technológiával készül, így több kivitel közül lehet választani. A Webmaxx weboldala is óriási választékkal várja a látogatóit. A direkt termál címkenyomtató hőhatással készíti el a címkéket, ettől lesz költséghatékony, ami előny.

Mivel nem igényel sem tintapatront, sem pedig festékszalagot, az árának csökkentésén kívül a kezelhetőségét is egyszerűsíti. Hártánya pedig, hogy az így nyomtatott címkék nem rendelkeznek hosszú élettartammal.

Ez ugyanakkor lehet előny is, ha nincs szükség arra, hogy ellenálljon a napfénynek vagy a nedvességnek. A nyomtatási folyamat nagyon egyszerű és gyors, így népszerű választás a kkv szektorban.

Termál transzfer etikett nyomtató

Ez a típus nagyon hasonló az előzőhöz, viszont rendelkezik már festékszalaggal is. A hőhatás ebben az esetben nem közvetlenül a papírt éri, hanem a festékszalagot, aminek a festékrétege így átolvad.

Ezzel a technológiával már sokkal hosszabb élettartama van a kinyomtatott címkéknek, és ellenállóbbak is, mint a direkt termál típus esetén. Azokban a munkafolyamatokban, ahol a hosszú távú címkézés szükséges, jó választásnak bizonyul.

A kedvezőtlen körülményeknek képes ellenállni, így nagyon sok esetben alkalmazzák ipari környezetben és logisztikai központokban. Leltározás és termékkövetés esetén is megállja a helyét ez a kivitel, és nemcsak papíron használható, hanem műanyagon vagy textilen is.

Színes tintasugaras kivitel

A nevéhez méltóan ez a típus már beépített tintapatronnal rendelkezik. A tinta apró cseppekben kerül rá a papírra és egyéb anyagokra. Ez a típus egyébiránt alkalmas marketingcélokra is. A színes és részletgazdag címkék ugyanis a márkaépítésben fontos szerepet kaphatnak.

Azokon a területeken, ahol fontos, hogy a címkére nyomtatott tartalom színes legyen, ott nagyon jó szolgálatot tehet. A termékcímkék vagy a promóciós anyagok kifejezetten ezek a területek. Emellett pedig a rendezvényeken és a kiállításokon is nagy hasznát lehet venni ennek a készüléknek.

A kretaív tervezés folyamatában is szerepe van a címkenyomtatónak, mert lehetőséget ad arra, hogy különböző grafikai elemek kerülhessenek rá. Könnyedén nyomtathatóvá válik a logó egy “matrica” formájában, ami színesben szuper reklám.

A címkenyomtató tehát nem a szükséges kellék, hanem inkább olyan lehetőség, amit kár lenne veszni hagyni. Csak meg kell találni a nekünk megfelelő típust.