Bolla Bécsbe szerződött

Bolla Bendegúz az osztrák élvonalban szereplő Rapid Wien labdarúgócsapatánál folytatja a pályafutását, 2027 nyaráig szóló megállapodást kötött.

A 16-szoros magyar válogatott futballista ingyen kerül a klubhoz, miután lejárt a szerződése az angol első osztályú Wolverhampton Wanderersnél. A 24 éves szélső 2021 nyarán lett az angol gárda játékosa, de hivatalos mérkőzésen sosem lépett pályára, azóta Svájcban légióskodott kölcsönjátékosként, előbb a Grasshoppers, majd a Servette csapatát erősítette.
    
"Már az első megbeszélések során világossá vált számomra, hogy ide szeretnék igazolni és ennek a nagy klubnak a játékosa szeretnék lenni. Már várom, hogy megismerkedjek a társaimmal, az edzőkkel és a szurkolókkal. Az a célom, hogy része legyek a klub sikeres jövőjének" - nyilatkozott az egyesület honlapján a magyar Európa-bajnoki keretben is szereplő Bolla.
    
Markus Katzer ügyvezető a magyar labdarúgóval kapcsolatban úgy fogalmazott: a következő szezonban változatosabbá válhat a csapat játéka, mert Bolla támadó szellemű és több poszton bevethető.
    
A Rapid a negyedik helyen zárta az osztrák Bundesligát.

Forrás: MTI