Újratervezés a fürdőszobában

Ha tetőtől talpig szeretnéd megújítani az otthonod, akkor a fürdőszoba redizájnolása sem maradhat ki! Nem beszélve arról, hogy ha más lenne a stílusa, mint a többi helyiségnek, az megbontaná a harmóniát. Ha megoldható, akkor egyszerre érdemes a teljes felújítást lebonyolítani. De ha nem, akkor is figyelni kell az összhangra!

Ha nincs ötleted vagy elég időd, hogy hogyan láss neki, akkor érdemes szakembereket felkeresni. Például a LivDan Home lakberendezési szolgáltatása teljes körű – legyen az konyha, nappali vagy épp fürdőszoba, ami újragondolást igényel.

Stílus és tervezés

Ha igazán profin szeretnéd felújítani a fürdőszobádat, akkor nulladik lépésként a stílusról kell dönteni. Klasszikus legyen vagy modern? Díszes vagy minimalista, esetleg vintage? Ha ez megvan, akkor meg kell tervezni, hogy mit hová szeretnél elhelyezni. 

Ehhez pedig szükség van a pontos alapterületre, hogy kiderüljön, minek lehet helye, és mi az, ami már nem fér be a helyiségbe. Például egy kisebb fürdőszobába inkább zuhanykabinra van szükség, mint fürdőkádra. Az sem mindegy, hogy hová kerülnek a gépek. Hol lesz a helye a mosógépnek, szárítógépnek? Ezeket egytől egyig, lépésről lépésre meg kell tervezni. Amennyiben segítséget kérsz, akkor a látványtervet könnyen tudjátok alakítani, még a színekkel is lehet játszani.

Burkolatok kiválasztása

Az egyik legnehezebb, ugyanakkor legkardinálisabb kérdés fürdőszoba felújításoknál a burkolat kiválasztása. Az enteriőr egészét meghatározza, ezért nagy körültekintést igényel. Kifinomult és elegáns lehet a márványpadló, de dönthetünk a klasszikus, rusztikus verziók mellett is. A csempe lehet összhangban is vele, de kontrasztot is képezhet. Mindegyiknek megvan a maga előnye. Ha harmonizál, akkor letisztult képet nyújt, ha pedig nagyobb a differencia, akkor sokkal figyelemfelkeltőbb.

Magas fokú funkcionalitás

Akár kisebb, akár nagyobb a tér a fürdőszobában, a bútor kiválasztásánál legyen szempont a funkcionalitás. Egy többfunkciós szekrény például sok mindent elnyel, és csökkenti a rendetlenség látszatát is. Itt ügyelni kell arra, hogy vízálló legyen az alapanyag.

Szaniterek

Amikor a szanitereket választod, figyelni kell arra, hogy illeszkedjenek a fürdőszoba stílusához, a burkolatokhoz, szekrényekhez, polcokhoz. Kádaknál, mosdóknál is számtalan forma és alapanyag létezik, különféle árkategóriákban. Csaptelepek esetében a legáltalánosabb a króm kivitel, ami esztétikus és időtálló. De ha valami igazán trendire vágysz, akkor válassz fekete csapokat! Egy minimalista fürdőszobában tökéletesen fokozzák a kontrasztot, így izgalmassá teszik a teret. Léteznek aranybevonatú vagy sárgaréz, esetleg rózsaarany csapok is, ha luxuskivitelt szeretnél.

Ha a fenti tanácsokon végighaladsz, és közben még a látványterved is készül, akkor gyorsan meglesz a felújítás! A végeredmény pedig egy igazi álomfürdőszoba lesz.