Szórakoztató 5gringos kaszinó történetek a világból

A kaszinók, szerencsejátékok több évszázados hagyománnyal rendelkeznek, a népszerűségüket pedig jelentősen megnövelte az online platformok megjelenése.

A kaszinók, szerencsejátékok több évszázados hagyománnyal rendelkeznek, a népszerűségüket pedig jelentősen megnövelte az olyan online platformok megjelenése, mint a 5gringo. Az online térben elérhető szerencsejáték oldalak, amilyen a 5gringos, hatalmas tömegeket vonzanak, ebből a trendből pedig Magyarország sem marad ki.

Az olyan online kaszinók, amilyen a 5gringos, elsősorban hatalmas játékválasztékukkal váltak népszerűvé, ugyanis egy online platformon akár több ezer játékot is találhatsz. Igazából, többé kevésbé azok a játéktípusok vannak a 5gringos oldalon, mint egy hagyományos kaszinóban, csak éppen jóval nagyobb a választék. 

A másik dolog, ami miatt az olyan platformok, mint a 5gringos folyamatosan növelni tudják táborukat az a mobilitás. Az online kaszinók esetében nem kell sehova elutaznod, elegáns öltözéket venned, elég csak az okostelefonodon beütni például a 5gringos oldal címét és már játszhatsz is.

Mindez azonban korántsem jelenti azt, hogy a szárazföldi kaszinók kikoptak volna a köztudatból. Azok továbbra is jelentős közönséggel bírnak, olyannyira, hogy az Egyesült Államok szerencsejáték bevételeinek nagyobb része még mindig a szárazföldi kaszinókból származik.

A szárazföldi kaszinók legfőbb előnye a fizikai jelenlét, a közvetlen emberi kapcsolatok létezése, ami számos érdemes és mókás történetet szült a kaszinózás hosszú története során. Az alábbiakban ezekből következik néhány.

A szerencsés kezű nagyi

Az első történetünk főhőse egy nagymama, Patricia Deuro, aki az egyik Atlantic Cityben lévő kaszinóban múlatta az időt, mégpedig a nyerőgépeknél. Egy pillanatban azonban elunta magát, szétnézett, és úgy döntött, kipróbálja a crapset. Korábban egyszer már játszott ilyen játékot, de nem igazán nyerte el akkor a tetszését.

Ezúttal azonban máshogy történt. Miután az első dobással nyert, folytatta a sorozatot. Kétszer, háromszor, tízszer… majd négy és fél óra múlva nem kevesebb, mint 154 egymás utáni győztes dobás után egy tekintélyes összeggel távozott. Hogy ez mennyi volt, azt nem árulta el, mindenesetre ezzel a szériával megdöntötte az addigi craps csúcsot.

Jackpot, majd kitoloncolás

A győztes játék sajnos nem várt negatív következményekkel is járhat, amennyiben nem vagy eléggé elővigyázatos. És persze, nincsenek rendben a papírjaid, ahogy ez a következő történet hősével esett meg.

Egy arizonai illetőségű hölgynek szerencsés napja volt, így a helyi kaszinóban 1200 dollár értékű jackpotot nyert. A kifizetőhelyen kérték az okmányát és ekkor jött a hideg zuhany. Az útleveléből ugyanis kiderült, hogy illegálisan tartózkodik az Egyesült Államok területén, ezért azonnal kitoloncolták, ráadásul a nyereményét sem kapta kézhez.

Mindent vagy semmit - ebből lett a FedEx

Ki ne hallott volna a világszerte jelenlévő FedEx vállalatról, amelynek szolgáltatásait sokan már igénybe is vették. Ez a vállalat jelenleg 300 ezer embernek ad munkát, az alapító-vezérigazgató Fred Smith személyes vagyona pedig meghaladja a kétmilliárd dollárt.

A kezdet azonban nem volt ennyire fényes. 1973-ban a vállalat banki egyenlege 5000 dollár volt, ezzel szemben 24 ezer dollárt kellett kifizetni üzemanyag költségekre. Smith fogta ezt a pénzt, Las Vegasba utazott és leült egy blackjack asztalhoz. Szerencsés napja volt, az 5000 dollárból 27.000 dollár lett és ezzel kezdetét vette egy világcég felfelé ívelő története.