Szabadulószobák gyerekeknek - tökéletes családi program

A szabadulószobák hazánkban is népszerűek, kiváló program lehet gyerekek számára is. A játékot 2-5 fős csapatokban lehet játszani, és meghatározott időn belül kell kijutni, kérdések, fejtörők megválaszolásával, rejtvények megoldásával.

A szabadulószobák gyerekeknek szánt változatai is különféle tematikák köré épülnek, ezeknek csupán a tulajdonosok fantáziája szab határt. A témákhoz igazodnak a helyiségekben található kulcsok, zárak és lakatok. A játékmester természetesen segítő kezet nyújt, meghatározott alkalommal lehet tőle kérdezni. 

Fejlődik a problémamegoldó készség egyénileg és csapatszinten egyaránt

Számos előnye van ennek a játéknak, például fejleszti a csapatmunkát, hiszen a résztvevők együttműködése nélkülözhetetlen, továbbá az összehangolt munkának köszönhetően fejlődik a problémamegoldó készség egyénileg és csapatszinten egyaránt. 

A játék folyamatosan próbára teszi a kreatív gondolkodást és az agyfunkciókat. Természetesen a kijutáshoz nincs szükség lexikális tudásra vagy erőre, sokkal fontosabb a logika. A játékosok izgalmas élménnyel gazdagodhatnak. 

Harry Potter és börtön tematikájú szabadulószoba

A Neverlandben található például Harry Potter szabadulószoba, amely egy gótikus angliai kastély hangulatát idézi. A feladat nem egyszerű, ugyanis meg kell találni a veszélyes bájital receptjét. Ha a recept gonosz erők kezébe kerül, annak végzetes következményei lehetnek. A feladatok teljesítéséhez nem kell ismerni a történetet, azok is játszhatnak, akik nem olvasták a könyveket.

A börtön szabadulószoba is népszerű. Itt össze kell fognia a csapattagoknak, és minden tudásukat bevetve meg kell szökniük. Olyan súlyos bűnt követtek el, amely esetében az ügyvéd már nem tehet semmit a szabadságukért. Nincs más út, csak a szökés.

Vadnyugati és Csernobil tematikájú szabadulószoba

A vadnyugati szabadulószoba is kiváló választásnak bizonyul. Ha a játékosok menteni akarják a bőrüket, akkor a vadnyugat íratlan szabályait kell követniük. Nem elég csupán elmenekülni, ha életben akarnak maradni a tagok, akkor egy kisebb összeget le kell nyúlniuk a seriffhelyettes parancsára.

Az említettek mellett a Csernobil szabadulószobát is érdemes kipróbálni, igazán különleges élményt nyújt. Itt a játékosok feladata Európa megmentése. A robbanás után a mérnököknek segítségre van szükségük. Lehetetlennek tűnik, de a laikus erőmű-látogatókból álló csapatnak kell megmentenie Európát. 

A komolyabb témák miatt nem kell aggódni, minden szoba és feladat úgy került kialakításra, hogy a gyerekeknek is megfeleljenek 10 éves kortól. A Neverland állatbarát hely, így a család szobatiszta kutyusa is részt vehet a kalandban. Ráadásul a szórakoztató központban az étterem és bár is állatbarát. Ez a program a család minden tagjának különleges élményt nyújt.