Hogyan gondoskodjunk vízhiányos bőrünkről?

Sokféle bőrproblémával találkozhatunk életünk során, ezek között akadnak könnyebben vagy nehezebben orvosolhatók, illetve olyanok is, amelyek egy-egy konkrét életszakaszhoz, például hormonális változáshoz köthetők. De akadnak általánosan, gyakran előforduló nehézségek is, ilyen például a vízhiányos bőr kialakulása.

Célzott megoldást kíván!

A SzépségCenter vízhiányos bőrre is kínál olyan készítményeket, amelyek eredményesek lesznek, s valóban képesek segíteni bennünket abban, hogy ismét hidratált, rugalmas, ragyogó legyen a bőrünk.

Az összetevőkön rengeteg minden múlik!

Egy hatékonyan működő termékben megtalálhatók azok az alkotóelemek, amelyek valódi támogatást nyújtanak a bőr egészséges állapotának visszanyeréséért folytatott küzdelmünkben. Ugyanis vízhiányos probléma fennállása esetén maga a védőfunkció is akadozni fog, azaz könnyen követhetik újabb és újabb elváltozások, amelyek közvetve az eredeti nehézségből származnak.

Viszont egy jól hidratált bőrre jellemzőek az olyan vonások, mint a rugalmas megjelenés, a ráncok halványodása, az egészséges ragyogás. Az összetevők közül az egyik legfontosabb a hialuronsav. Nézzük meg, hogy miért!

A hialuronsavas készítmények eredményesen hidratálnak

A titok nyitja pedig a hialuronsav, ami egy zselés állagú cukormolekula egyébként, ami alapból is megtalálható a testünkben. Gyakorlatilag nincs olyan porcikánk, ahol ne lenne szükségünk rá, hiszen a nedvesség megtartásában játszik szerepet.

Nem véletlen, hogy számos olyan készítmény is tartalmazza, amely az öregedés látható jeleit próbálja enyhíteni. Ez azért van így, mert nem egyszerűen megköti a nedvességet, hanem a saját súlyának a sokszorosát képes magába fogadni, ezáltal pedig ki tudja tölteni a gyakorlatilag üres tereket, így feszesebbé téve a bőrt, de egyébként ugyanilyen hatást gyakorol a hajunkra is.

A hialuronsav egyébként belsőleg is bevihető a szervezetünkbe, akár olyan ételek, italok fogyasztásával, amelyek szójából készültek.

A hialuronsav újra rugalmassá teszi a bőrünket, de serkenti a kollagén termelődését, ezáltal egyszerre két irányból is támogatást jelent a fiatal megjelenés megőrzésében. Emellett antibakteriális, és a gyulladásokat is mérsékli.

A vízhiányos bőr nem egyenlő a száraz bőrrel!

Vízhiányos állapotba gyakorlatilag bármilyen bőrtípus kerülhet, és a száraz bőr nem ugyanazt jelenti. Típus szerint beszélhetünk zsíros, normál és száraz arcbőrről, s mindegyiknél előfordulhat, hogy nem megfelelően hidratáltak.

Ennek jellemző tünete a bőr húzódása, viszketése, amelyet legerősebben zuhanyzást követően szoktunk tapasztalni. Szintén erre utal, hogyha azt tapasztaljuk, hogy fénytelenné vált a bőrünk, illetve egyes pontokon hámlás jelei is mutatkoznak. 

Az okok igen sokfélék lehetnek, s nagy valószínűséggel mindegyiket sajnos nem tudjuk kizárni az életünkből, mint amilyenek a kívülről érkező környezeti hatások vagy a stressz. A helyesen kiválasztott kozmetikumokkal azonban könnyedén elérhetjük a javulást, s visszakaphatjuk eredeti ragyogásunkat.