A "Kulturális Szárny" beleolvasztása a vidék újjáélesztésébe

Így fejleszti tudatosan a kulturális életet a Kínában található Gukszun, egy Shenszián megyei város.

Az elmúlt években a Shandong tartománybeli, Shenszian megyében található Gukszun nevű kínai város elkötelezte magát a vidéki területek kulturális gyökereinek feltárása, a közösség kulturális identitásának megerősítése mellett. Az erre létrehívott úgynevezett "kulturális szárny" segítségével megpróbálják újjáéleszteni a vidéket kulturális és szellemi téren egyaránt, hogy elősegítsék az egyéni jólétet és egyéni szellemi fejlődést. 

Látható kultúra, megfogható örökség 

Gukszun a város átfogó fejlesztési stratégiájában a kulturális fejlesztést prioritásként kezeli, ezért részletesen megfogalmazták az előttük álló feladatok kulturális listáját, mely új korszakot teremthet nemcsak a város, de a környező falvak életében is.

A céljuk egy olyan kulturális, többfunkciós szolgáltatási kör létrehozása, amely mindenki számára 15 perc távolságra hozzáférhető. A kulturális szolgáltatási formák fejlesztésével és a mindennapi kulturális termékek felhasználhatóságával a város a szocialista alapértékeket építi be a termelésbe és a mindennapi életbe. Ezen szolgáltatások köre teljes mintázatot jelent, lefedi a szöveges, a képi, a zenei, a festészeti műveket, és rendelkezik a politikai elmélet és helyi szokások kombinációjával.