Közeleg a tavasz: érdemes beszerezni egy kerti bútor szettet

Nincs is jobb dolog annál, mint a jó időben odakint ülni a teraszon, ott fogyasztani el reggel a kávét, hazaérkezve gyönyörködni a naplementében, hétvégenként esetleg ott ebédelni. Ám ahhoz, hogy ez megvalósuljon, egy igényeinknek megfelelő kerti bútornak is rendelkezésre kell állnia.

Mi alapján válasszunk kerti bútort?

Ha még nincs otthon a teraszodra való asztal és szék, mindenképp nézz szét a Homelux kerti bútor szett kategóriájában, hiszen itt nagyon sokféle verziót találsz ebből a termékfajtából. Ahhoz azonban, hogy tudd, melyik lesz számodra a legideálisabb, az igényeidet és a lehetőségeidet kell figyelembe venned.

Hiába tetszik meg például a Meliowa 6 fős kerti bútor garnitúra, ha nem elég nagy a balkonod. De az is igaz, hogy ha rendszeresen kint ebédeltek, uzsonnáztok a családdal a verandán, akkor egy kisebb szett kevés lesz.

A rendelkezésre álló hely mellett azt is vedd figyelembe, mi célból fogjátok használni a bútort tavasztól őszig, és télire el tudod-e majd rakni az összes széket, asztalt. Ezek ugyanis meghatározzák azt is, hogy műanyag, rattan vagy épp fém, esetleg fa kerti bútor szettet rendelj-e.

A legnépszerűbb kerti bútor anyag: a rattan

A fentebb felsorolt lehetőségek közül lehet választani: természetesen manapság a legdivatosabbak a rattan bútorok, amelyek igazán ellenállóak, strapabíróak, dizájnosak és nem mellesleg rendkívül kényelmesek is.

Nem egy otthonban találkozunk rattan kerti bútorral: fotelek, kanapék, de székek és asztalok is készülnek ebből az anyagból. Jellemzően párnával vannak letakarva az ülőfelületek – a színek tekintetében pedig az ízlésünk lesz a mérvadó. A Homelux webáruházban többféle modell is elérhető, van lehetőségünk választani.

A rattan bútorok nem igényelnek különleges karbantartást, akár télire is kint maradhatnak, ilyenkor azonban a párnákat érdemes leszedni róluk. Választhatunk a webáruházból stílusban illő tárolóládát is, ahová eltehetjük a textíliákat, ha nincs garázs, ahol tárolhatnánk őket a hidegben.

Fa- és fémbútorok

Természetesen sokan választanak fa kerti bútort is, bár ennek karbantartása időigényes. A kezeletlen fa gyorsan korhad, évek alatt sokat veszít szépségéből. Akkor érdemes ilyen bútort rendelni, ha a terasz fedett vagy van mód télire elrakni a szettet valamilyen zárt helyre.

A fémbútorok közül az acélvázas székek és asztalok hódítanak. A fent említett webáruházban is kapható nem egy változatuk – ilyen például a 6 személyes Osman étkezőgarnitúra, ahol az asztal lapja edzett üveg. Ez a modell nem igényel különösebb karbantartást, télire is kint maradhat a teraszon.

Partik helyszíne lesz a terasz?

Amennyiben nagyobb társaság is szokott jelen lenni, érdemes olyan szettben gondolkodni, ahol nagy az asztal. Ha főként étkezéshez használnánk a kerti bútort, akkor mindenképpen olyan terméket rendeljünk, ahol a székek is komfortosak.

Ha viszont relaxálás a fő cél, akkor egy dizájnos, kényelmes rattan kanapét ajánlott választani. Ez beszélgetéshez, reggeli kávézáshoz, olvasáshoz is ideális.